Anlık Bildirim

Yerli otomobilde ÇED süreci başladı

Yerli otomobil fabrikasının ÇED başvuru dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı ve ÇED süreci başladı. Fabrikanın ÇED başvuru raporu yayınlandı.

Yerli otomobilde ÇED süreci başladı Tam Boyutta Gör

Yerli otomobil fabrikasına ilişkin yeni bir gelişme daha yaşandı. Lansman tarihi duyurulan fabrikanın şimdi de ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) süreci başlatıldı.

Bursa’nın Gemlik ilçesine kurulacak fabrikanın ÇED başvuru dosyasını bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz. ÇED Başvuru dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı ve ÇED süreci başladı.

Fabrika, Gemlik’te Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından kullanılan araziye kurulacak. Arazinin TOGG’a tahsisi 30 Ocak tarihinde gerçekleşti.  2077 yılına kadar TOGG’a ait olacak.

Yerli otomobilde ÇED süreci başladı Tam Boyutta Gör

Fabrika arazisi 4.220.571 m2 alandan oluşuyor. Arazinin irtifak alanı ise 1.201.687 m2 büyüklüğünde. TOGG, arazinin bu alanını kullanabilecek. Arazi üzerinde 34 bina, 1 artezyen, 1 pist ve 2 su yatağı bulunuyor. Raporda fabrikanın arazi üzerindeki su yatağına ve Bursa’daki diğer doğal alanlara etkisi hakkında bilgilere yer veriliyor.

Fabrika lansmanı 12 Mart'ta

Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda, komple yeni yatırım olarak inşa edilecek fabrikanın ön görülen sabit yatırım tutarı 22 milyar TL olarak açıklanmıştı. Toplamda 5 ayrı modelin üretileceği tesiste 4.323 kişinin istihdam edilmesi ön görülüyor. Yerli otomobil fabrikasının kuruluş lansmanı 12 Mart tarihinde Gemlik’te yapılacak. Yerli otomobilin 2022 yılında satışa sunulması hedefleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim