Anlık Bildirim

Yerli otomobil tasarımının beğenilme oranı açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilin beğenilme oranını açıkladı. Elektrikli araç şarj istasyonlarının zorunlu olması için altyapı hazırlandığını duyurdu.

Yerli otomobil tasarımının beğenilme oranı açıklandı Tam Boyutta Gör

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AA Editör Masası toplantısına katıldı ve yerli otomobile ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, G Monitör ve Brandcom araştırma şirketleri tarafından, Türkiye’de 1500’ü aşkın katılımcıyla yapılan araştırma sonuçlarını paylaştı.

Yapılan araştırmaya göre katılımcıların yüzde 95,4’ü yerli otomobili gördü. Görenlerin yüzde 97,6’sı yerli otomobil projesini destekliyor. Bu aracı satın almak isteyenlerin oranı yüzde 89, yerli otomobil tasarımının beğenilme oranı ise yüzde 98,4.

Yerli otomobil tasarımının beğenilme oranı açıklandı Tam Boyutta Gör

Yerli otomobil fabrikasının inşaatına bu yılın ilk 6 ayı içerisinde başlanması planlanıyor. Fabrika, Bursa’nın Gemlik ilçesinde 1 milyon metrekareyi aşkın bir araziye kurulacak. Fabrikada ilk olarak 100-150 adet prototip üretimi yapılacak. Bu prototipler ile sürüş, güvenlik, yeni teknoloji testleri yapılacak. Bu yıl içerisinde yerli otomobil markasının belirlenmesi ve tanıtımının yapılması hedefleniyor.

AVM ve büyük otoparklarda şarj istasyonu zorunlu olacak

Elektrikli araçlar için şarj istasyonu altyapısının yerli otomobil satışa çıktığında hazır hale gelmesi için bakanlıklar ve EPDK ile çalışmalar çalışmalar başladı. Bakan Varank, şarj istasyonlarının yaygınlaşmasını hızlandırmak için benzin istasyonlarına, AVM’lere ve büyük otoparklarda şarj istasyonlarının zorunlu hale getirilmesi için çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Yerli otomobilin fiyatı ve ön siparişi hakkında yeni bilgiler

Yerli otomobilin lansmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOGG’a ön sipariş çağrısında bulunmuştu. Bakan Varank, ön sipariş uygulamasının yerli otomobil markasının lansmanından sonra şirketin uygulayacağı metot olacağını açıkladı. Erdoğan ise yerli otomobilin fiyatı hakkında, "Halkımızın cebini rahatlıkla sıkıntıya sokmadan alabileceği otomobil noktasında olacak. O olmazsa sürümden kazanma felsefesi yürümez." dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17003 kez okundu.
84 kişi, toplam 93 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, yerli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim