Anlık Bildirim

Yerli otomobil IoT özelliklere sahip olacak

Aralık ayı içerisinde halka ilk kez gösterilecek yerli otomobilin yeni bir özelliği belli oldu. Yerli otomobil IoT ve akıllı yaşam özelliklerine sahip olacak.

Yerli otomobil IoT özelliklere sahip olacak Tam Boyutta Gör

Yerli otomobilin halka açık ilk testi bu ay içerisinde yapılacak ve aracın prototip tasarımı gözler önüne serilecek. Aracın tasarımsal detaylarının belli olacağı bu test sürüşü öncesi aracın yeni bir detayı ortaya çıktı. Yerli otomobil IoT özelliklere sahip olacak.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) ekosistemine dahil olan bir startup, yerli otomobile akıllı yaşam özellikleri kazandıracak. Akıllı yaşam özellikleri sayesinde araba diğer akıllı cihazlar ile iletişime geçebilecek.

Yerli otomobil, IoT özellikli diğer cihazlar ile iletişime geçebilecek. Örneğin ilgili yazılımsal altyapının hazırlanması halinde yerli otomobilden evdeki buzdolabını, lambaları ve diğer ev aletlerini kontrol edebileceğiz. Otomobildeki ekrandan eve yemek siparişi verebileceğiz. Bu teknolojinin altyapısını, yurt dışı bağlantılı bir Türk startup şirket geliştirecek.

Yerli otomobilin bilinen özellikleri

Yerli otomobil ile ilgili bugüne kadar ortaya çıkan detaylara göre araç C sınıfı SUV formatta bir araç olacak. Tasarımı İtalyan şirket Pininfarina hazırladı. Yüzde 100 elektrikli motordan güç alan yerli otomobilin bataryası normal ev prizi ile 10 saatte, hızlı şarj cihazı ile yarım saatte dolacak. 2021’de seri üretimine başlaması planlanan yerli otomobilin 2022’nin ilk yarısında yollarda olması hedefleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
56971 kez okundu.
63 kişi, toplam 69 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, yerli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim