Anlık Bildirim

Acil kullanım onayı alan TURKOVAC aşısının seri üretimi başladı

Yüzde 100 yerli olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk inaktif koronavirüs aşısı TURKOVAC'a acil kullanım onayı verildi. Onayın ardından seri üretimine başlandı.      

Yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC'ın seri üretimi başladı

Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından geliştirilen inaktif koronavirüs aşısı TURKOVAC'a Sağlık Bakanlığı’na bağlı Erciyes Üniversitesi ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlğı (TÜRSEB) tarafından acil kullanım onayı verildi. Onayı alınmasının ardından bugün Şanlıurfa’daki aşı üretim tesisinde seri üretime başlandı.

TURKOVAC’ın üretiminin başlamasıyla birlikte Türkiye, koronavirüs aşısı üreten 9 ülkeden biri oldu. Aşının geliştirme çalışmaları ve üretimi tamamen Türk bilim insanları tarafından yapılıyor.

Yerli aşının yaygın kullanımı için Sağlık Bakanlığı tarafından tetkik çalışmaları başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ifadelerine göre “1 hafta-10 gün içerisinde” vatandaşlarımız randevu alarak TURKOVAC aşısı olabilecek. İlk olarak şehir hastanelerinde TURKOVAC aşısı uygulanacak.

Sağlık Bakanı Koca şunları söyledi:

“50 yıl sonra Türkiye hücreden başlayarak Türk bilim insanlarımız tarafından yüzde 100 yerli olarak geliştirilen bir aşıyı geliştirmiş olduk. Aynı zamanda 24 yıl aradan sonra, yerli aşımız üretilmiş oluyor. Böylece Kovid-19 aşısı üreten bugün itibariyle 9 ülkeden biri olduk. Şu an dolum tesislerinin olduğu alandayız. Şu an dolum, etiketlenme ve ambalajlanma olan noktadayız. Dolum tesislerinde dolumu, etiketlenmesi ve ambalajlanması burada yapılıyor, üretim başlamış oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6612 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, turkovac ve
2 etiket daha Popüler Bilim Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim