Anlık Bildirim

Yerli hava savunma sisteminde 17 araçlık teslimata ulaşıldı

Ülkemizin kendi olanakları ile geliştirdiği yerli hava savunma sisteminin ilk basamağı olan Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi’nde teslimatlar 4 komuta ve 13 silah aracına ulaştı.

Yerli hava savunma sisteminde 17 araçlık teslimata ulaşıldı Tam Boyutta Gör

Yıllardır İsrail, ABD, Avrupa, Çin ile ortak üretim ve direkt satım alma konularında kamuoyunun gündemini sürekli meşgul eden ancak bir türlü nihayete erdirilemeyen hava savunma sistemi ihtiyacı için son olarak herkesin bildiği üzere Rusya’dan S-400 satın alınmıştı. Her ne kadar bu konudaki gergin süreç devam etse de Türk mühendislerinin konuya ilişkin çalışmaları da sabırlı bir şekilde sürüyor.

Uzun vadede tamamen yerli bir hava savunma sistemine geçilmek isteniyor ve bu noktada yükü sırtlayan Aselsan, Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi için teslimatlarını sürdürüyor. FNSS tarafından üretilen kara aracı ZMA-30 platformu üzerine yerleştirilen kontrol ve silah sistemlerinin üretimine hızla devam eden Aselsan, 2016 yılındaki ilk teslimattan bu yana donatılmış 17 aracı teslim etti.

Toplam teslimatlar ile 4 komuta ve 13 de silah sisteminden oluşan sistem, insansız hava araçları, seyir füzeleri, havadan karaya füze sistemleri gibi tehditlere karşı görev icra edebiliyor. Yine Aselsan tarafından geliştirilen 35mm Parçacıklı Mühimmat (ATOM) ile hedefleri imha eden sistem, gemilere de yerleştirilerek anti-gemi füzelerine karşı kullanılabiliyor.

Her bir sistemde üç silah aracı ve bir komuta aracından oluşan platform, dakikada araç başı 110 atımlık yüksek ateş gücüne sahip. 4km menzilli Korkut, 400 adet mermi yüklenebilme kapasitesine sahip. Aselsan’ın ana yükleniciliğinde geliştirilen Korkut, ülkemizdeki birçok yan sanayii şirketine ve KOBİ’lere de bu alanda önemli deneyimler kazandırmış oluşuyla öne çıkıyor. Ülkemizin çok katmanlı hava savunma sistemi çalışmalarının ilk ürünü olan proje önemli bir kilometre taşı konumunda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7766 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aselsan, korkut ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim