Anlık Bildirim

Yeni Windows 10 güncellemesi işlemci yükünü azaltacak

Bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi için geri sayım başladı. Önümüzdeki haftalarda yayınlanacak 20H1 güncellemesi ile işlemci üzerindeki yük azalacak.

Yazılım devi Microsoft bu ayın sonuna kadar veya en geç Mayıs ayının ortalarında bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesini yayınlayacak. 20H1 adı altında sunulması beklenen güncelleme birçok yeniliği de beraberinde getirecek ancak temel iyileştirme işlemci üzerindeki yükün azaltılması olacak.

Şirket, Windows Arama özelliğini disk ve CPU kullanımını otomatik olarak azaltacak yeni bir algoritma ile güncelleyecek. Artık arama dizin oluşturucusu, en yoğun kullanım zamanlarını (örneğin oyun modu) algılayarak çalışmayı durdurabilecek. Böylelikle arka planda indeksleme yaparak CPU'ya gereksiz yere ek yük bindirmeyecek. 

Yeni Windows 10 güncellemesi işlemci yükünü azaltacak Tam Boyutta Gör

Bluetooth eşleştirmesi kolaylaşacak

Mayıs güncellemesi aynı zamanda kablosuz cihazları Bluetooth arabirimi üzerinden bağlama işlemini daha kolay ve sezgisel hale getirecek.

Başta da belirttiğimiz gibi söz konusu güncellemenin kesin olarak ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak gelen haberler Nisan sonu veya Mayıs ortasında yayınlanacağı yönünde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24206 kez okundu.
40 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, cpu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim