Anlık Bildirim

Yeni Toyota Corolla Sedan tanıtıldı! Hibrit versiyonla birlikte geliyor

Yeni Toyota Corolla Sedan, geçirdiği değişim sonrası çok daha dinamik bir modele dönüştü. Hibrit versiyona da kavuşan yeni Corolla Sedan, Türkiye'de üretilerek Avrupa pazarına ulaştırılacak.

yeni toyota corolla sedan Tam Boyutta Gör
 

Corolla Hatchback ve Touring Sports modellerinin ardından nihayet tanıtımı gerçekleştirilen yeni Toyota Corolla Sedan, 12. nesil Corolla ailesindeki yerini aldı. Tasarımı baştan aşağı yenilenen ve son teknoloji ekipmanlarla donatılan yeni Toyota Corolla Sedan, Avrupa’da ilk olan hibrit versiyonla da satışa sunulacak.

Selefine göre çok daha dinamik 

Japon üreticinin TNGA GA-C platformu üzerine inşa edilen yeni Toyota Corolla Sedan, yeni nesil Corolla ailesinin ortak özelliği olan daha keskin hatlara ve daha dinamik bir karaktere bürünmüş durumda. 4,640 mm uzunluğa, 1,780 mm genişliğe ve 1,435 mm yüksekliğe sahip olan aracın 2,700 mm’lik aks mesafesinde herhangi bir değişim meydana gelmemiş. Fakat Japon üretici ön taraftaki genişliğin ve arkadaki iz genişliğinin arttırıldığının altını çiziyor. Ayrıca ileri görüş açısının iyileştirilmesi için kaputun alçaltıldığı da verilen bilgiler arasında.

Toyota, yeni platformun sadece ölçüleri değil sürüş dinamiğini de iyileştirdiğini savunuyor. Yeni Toyota Corolla Sedan’da multi-link süspansiyona yer verilmesi, ağırlık merkezinin alçaltılması ve yüzde 60 daha sert kaporta sacı kullanımının araçtaki sürüş dinamiklerini, konforu, sessizliği ve güvenliği üst noktalara taşıdığı söyleniyor.

Toyota Corolla Sedan motor seçenekleri 

Yeni Corolla Sedan’ın kaputunun altında iki seçenek bulunuyor. Bunlardan öne çıkan hibrit versiyon 1.8 litrelik benzinli motorla kombine edilmiş durumda ve kendi kendini şarj etme özelliğine sahip. Yakıt tüketimi 3.4 lt/100 km olarak açıklanan hibrit motorun toplamda 122 hp güce sahip olduğu da verilen bilgiler arasında. Bu teknolojinin sessiz, sezgisel, duyarlı olduğunu ve kendi kendine yetebildiğini belirten Toyota, bu aşamada bir plug-in hybrid versiyona da ihtiyaç olmadığının altını çizdi.

Daha önceki açıklamalar doğrultusunda dizel seçeneğine yer verilmeyeceğini bildiğimiz yelpazenin bir diğer üyesi 1.6 litrelik benzinli motor olacak. 132 hp güç üreten bu ünite 6 ileri manuel veya CVT şanzımanla kombine edilebilecek. Bu seçeneğin yakıt tüketimi ise 5.8 lt/100 km olarak açıklanmış durumda.

Türkiye'de üretilecek 

Yeni Toyota Corolla Sedan’ın iç tarafına baktığımızda bizleri karşılayan özellikler kablosuz akıllı telefon şarjı, 8 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, 7 inçlik gösterge ekranı ve 10 inçlik baş üstü göstergesi oluyor. Aracın güvenlik ekipmanları arasında yaya algılama özellikli ön çarpışma asistanı, adaptif hız kontrolü, şeritten ayrılma uyarısı, trafik işaretleri algılama ve otomatik uzun farlar gibi özellikler yer alıyor.

Toyota tarafından verilen bilgiye göre Avrupa’ya satılacak yeni Toyota Corolla Sedan’ın üretimi Türkiye’de yapılacak. Aracın satışına 2019’un ilk çeyreğinde başlanması bekleniyor. Fiyat bilgisi ise henüz açıklanmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
36416 kez okundu.
47 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yeni toyota corolla sedan, toyota corolla hibrit ve yeni corolla sedan özellikleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim