Anlık Bildirim

Yeni teknoloji plastik atıkları gıdaya dönüştürüyor

Her geçen gün gezegenimiz plastik atıklar sebebiyle daha da kirleniyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki araştırmacılara göre plastik atıklar gıdaya dönüştürülerek bu soruna bir çözüm getirebilir.

Illinois Üniversitesi Urbana-Chamaign biyomühendisi Ting Lu ve Michigan Teknoloji Üniversitesi biyoloğu Stephen Techtmann, plastik atıkları yenilebilir proteine dönüştürebilecek bir teknoloji bulduklarını söylediler ve temmuz ayı başlarında 2021 Future Insight Ödülü ve 1 milyon euro kazandılar.

Yeni teknoloji plastik atıkları gıdaya dönüştürüyor Tam Boyutta Gör

Gıda jeneratörü

Araştırmacılar projelerine “gıda jeneratörü” ismini verdiler. Teknoloji, Lu’nun mikrobiyal sentetik biyoloji dediği bir şeye dayanıyor. Bu da plastik atıklarda bulunan molekülleri parçalayıp proteine dönüştürebilen sentetik olarak değiştirilmiş mikroplara dayanıyor. Bu olay kulağa pek iştah açıcı gelmese de sonuçta oluşan protein hâlihazırda tükettiğimiz proteinin aynısı.

Yeni teknoloji plastik atıkları gıdaya dönüştürüyor Tam Boyutta Gör

Stephen Techtmann araştırmaları ile ilgili şunları söyledi: “Çevresel mikropların birçoğu endüstriyel uygulamalara sahip olabilecek çeşitli kimyasal reaksiyonları katalize etme yeteneğine sahiptir. Laboratuvarım, karmaşık mikrobiyal toplulukların endüstriyel gereksinimlere nasıl yardımcı olabileceğini araştırıyor”

Yeni teknoloji plastik atıkları gıdaya dönüştürüyor Tam Boyutta Gör

Ek olarak ekip, plastik atıkları yakıta dönüştürebilen bir teknoloji üzerinde de çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim