Anlık Bildirim

Yeni sürücü güncellemesi AMD Radeon RX 6000’e radikal performans artışı getiriyor

AMD’nin yayınladığı yeni sürücü güncellemesi AMD Radeon RX 6000 kartlarına adeta doping etkisi yarattı. Aktarılanlara göre kartların ışın izleme performansı radikal şekilde artıyor.
Yeni sürücü güncellemesi AMD Radeon RX 6000’e doping etkisi yaptı Tam Boyutta Gör
AMD'nin yakın zamanda piyasaya sürdüğü Radeon Software: Adrenalin Edition Driver 23.2.1 sürücüleri, 3DMark DXR testinde Radeon RX 6000 ekran kartlarının ışın izleme performansına büyük bir gelişme getiriyor.

Radeon RX 6000 serisi kartlara sahip olanlar AMD tarafından iki ayı aşkın bir süredir yeni sürücü güncellemesi bekliyordu. Ancak görünüşe göre AMD, bu uzun süreli bekleyişi unutturacak cinsten bir performans kazanımı vadediyor. Özellikle ışın izleme testlerinde bazı önemli performans artışları elde edilmiş gibi görünüyor.

Radeon RX 6000 serisine sürücü dopingi

Bir kullanıcı Radeon RX 6800 XT üzerinde yaptığı testlerde 3DMark DirectX Raytracing performansının 26,20 FPS'den 36,20 FPS'ye yükseldiğini paylaştı. Dolayısıyla sentetik testlerde yeni Software: Adrenalin Edition Driver 23.2.1 sürücüler neredeyse yüzde 40’a varan RT performans artışı getiriyor.

Bu arada kullanıcı FSR2 etkinken 1440p'de 59 FPS aldığı Dying Light 2 gibi oyunlarda da yeni sürücünün performansını test etti. En son sürücülerle kart, aynı grafik yapılandırmasında ve aynı sahnede 72 FPS elde ediyor. Burada da yüzde 22’ik bir performans artışı söz konusu.

Yeni sürücü güncellemesi AMD Radeon RX 6000’e doping etkisi yaptı Tam Boyutta Gör

AMD, Radeon RX 6000 serisi kartlarda ışın izlemede gerçekten büyük bir performans artışı elde ederse bu, kart sahipleri için oldukça iyi bir sonuç olacaktır. Ancak belirtmekte fayda var, yapılan testlerin kapsamı son derece dar ve her oyunda böyle bir performans artışının olmayabileceği unutulmamalı. Zira AMD, sürücü sayfasında böyle radikal bir performans artışından bahsetmiyor. Zira AMD'nin resmi rakamları son iki güncelleme arasındaki performans kazanımını yüzde 1 ila yüzde 18 olarak belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6693 kez okundu.
13 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon rx 6000 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim