Anlık Bildirim

Yeni moleküller tasarlamak için yapay zeka geliştirildi

Araştırmacılar, yeni moleküller tasarlama konusunda daha iyi bir yetenek sağlayabilmek için moleküllerin kuantum davranışını sorgulayabilecek yeni bir makine öğrenme algoritması oluşturdular.

Yeni moleküller tasarlamak için yapay zeka geliştirildi

Kuantum araştırmacılarının, yeni bileşikler tasarlamalarına yardımcı olmak için inşa edilmiş olan önceki algoritmalar, atomik yapıyı veya spesifik reaksiyonların sonuçlarını tahmin edebiliyordu ancak SchNOrb adını verdikleri yeni algoritma daha derine iniyor, atomik yörüngelere bakıyor. Yani önceki modeller, kuantum kimyası deneylerini daha klasik; skaler ve vektör tensör alanlarında tanımladılar, bu da çok daha fazla hesaplama zamanı ve enerji gerektiriyordu.

Warwick Üniversitesi Kimya Bölümü'nden Reinhard Maurer; "Bu, dalga fonksiyonlarının şeklini ve davranışını yakalamak için yeterince esnek bir yapay zeka algoritması geliştirmemiz gerekiyordu. Algoritmayı geliştirmek için  aynı zamanda kuantum kimyasal verilerini işlememiz gerekiyordu. Bu süreçler toplamda 3 yıllık bir çaba gerektirdi.” dedi.

Bu algoritmaya öğretilen yetenekler, kimyagerlerin tıp ve endüstri kullanımı için amaca yönelik molekülleri daha etkin bir şekilde tasarlamalarına yardımcı olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim