Anlık Bildirim

Elektrikli DS E-Tense Performance konsepti tasarımıyla göz dolduruyor

Gerek Stellantis grubunde gerekse otomotiv dünyasında kendine has tasarım çizgisiyle farklılaşmayı başaran DS, şimdi de 805 beygirlik E-Tense Performance konseptiyle karşımızda.

Yeni DS E-Tense Performance konsepti tasarımıyla göz dolduruyor Tam Boyutta Gör

Stellantis'in premium otomobil markası DS, tamamen elektrikli süper otomobil konseptini görücüye çıkardı. E-Tense Performance adı verilen konsept, bünyesinde Formula E'den teknolojiler barındırıyor.

DS'in yeni çalışması için 2016 yılında tanıtılan DS E-Tense konseptinin evrim geçirmiş hali diyebiliriz. Elbette aradan geçen yaklaşık 6 yıllık süreç sonunda daha güçlü motorlar ve çok daha modern bir tasarım söz konusu. Bu yeni tasarım dilinin DS'in gelecek modellerini etkileyeceğini de belirtmeden geçmeyelim.

DS Performance ekibi, Formula E'deki elektrikli güç aktarma sistemini doğrudan konsepte uyarlamış. Önde 335 beygir, arkada ise 469 beygir güç üreten birer elektrik motoru bulunuyor. Bu kombinasyon sayesinde toplamda 805 beygir güç ve 8000 Nm tork (tekerlek torku) ortaya çıkıyor. Bu da yeni E-Tense Performance konseptinin 2016 yılındaki E-Tense'ten iki kaç güçlü olduğu anlamına geliyor.

Yeni DS E-Tense Performance konsepti tasarımıyla göz dolduruyor Tam Boyutta Gör

Konseptin batarya paketinde de yine yarış araçlarından esinlenilmiş. Karbon-alüminyum kompozit muhafazaya sahip olan batarya, optimum ağırlık dağılımını koruyacak şekilde aracın orta-arka bölümüne yerleştirilmiş. Yenilikçi bir kimyaya ve hücreler için etkileyici bir soğutma sistemine sahip olan batarya, 600 kW'a kadar rejenerasyon kapasitesine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

DS E-Tense Performance için 2 saniyelik 0-100 km/s hızlanma konusunda ipucu verilmiş ancak resmi performans verileri henüz açıklanmış değil. DS, söz konusu verileri konseptin geliştirme süreci tamamlandığında paylaşacak. Öte yandan aracın engebeli yollarda ve tüm hava koşullarında mümkün olan en iyi tutunmayı sağlayacak bir süspansiyon geometrisine sahip olduğu da verilen bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim