Anlık Bildirim

Yeni DC filmi Birds of Prey'den gişede büyük hayal kırıklığı

Harley Quinn'li yeni DC filmi Birds of Prey gişede beklentileri karşılayamadı. Warner Bros'un filmden para kaybedeceği tahmin ediliyor.

Yeni DC filmi Birds of Prey'den gişede büyük hayal kırıklığı Tam Boyutta Gör

DC sinematik evreninin merakla beklenen yeni filmi Birds of Prey, geçtiğimiz Cuma günü itibarıyla nihayet vizyona girdi. Yapımcı stüdyo Warner Bros'un büyük bir beklentiyle sinemaseverlerin beğenisine sunduğu film, maalesef gişede müthiş bir hayal kırıklığıyla karşı karşıya kaldı. Harley Quinn'li Birds of Prey, ilk hafta sonunda dünya genelinde yalnızca 81 milyon dolar hasılat yapabildi.

Deadline'da yer alan bilgilere göre Birds of Prey'in Kuzey Amerika'daki hafta sonu hasılatı 33 milyon dolar seviyesinde kalmış. Warner Bros'un Kuzey Amerika'daki beklentisi geçtiğimiz haftaya kadar 45 milyon dolar civarındaydı. Gişe analistleri ise yaklaşık 50 milyon dolarlık bir açılış bekliyordu. Bu anlamda filmin hem dünya genelinde hem de Kuzey Amerika'da büyük bir hayal kırıklığı yarattığını görüyoruz.

Warner Bros'un DC filmleri aslına bakarsanız son zamanlarda gişede hiç de fena sayılmayacak performanslar ortaya koyuyordu. Wonder Woman ve Aquaman önemli gişe rakamları elde etmişti. Joker ise —sinematik evrenin bir parçası olmasa da— 1 milyar doları geride bırakmış ve tarihin en yüksek hasılat yapan R-Rated (+18) filmi olmayı başarmıştı. Özellikle de Suicide Squad, Batman v Superman ve Justice League hayal kırıklıklarını ardından tam da işler yoluna girmeye başlamış gibi görünüyordu diyebiliriz, ancak şimdi Birds of Prey'in yaşadığı bu büyük başarısızlık Warner Bros'u yine düşüncelere gark edecek gibi görünüyor. 

Yeni DC filmi Birds of Prey'den gişede büyük hayal kırıklığı Tam Boyutta Gör

Birds of Prey için yapılan eleştiriler aslında genel anlamıyla çok da olumsuz değil, yani gişede yaşanan başarısızlığın nedeni olarak eleştirileri göstermek yanlış olur. Film; fragmanları, karakterleri ve oyuncu kadrosuyla sinemaseverlerde heyecan oluşturmayı başaramamış gibi görünüyor. 

Birds of Prey ayrıca ABD'de dahil olmak üzere birçok ülkede R-Rated (+18) sınırlamasıyla gösterime girmişti. Bu durum da muhtemelen gişe rakamlarına olumsuz yansıdı. Harley Quinn karakteri daha çok genç sinemaseverler arasında önemli bir popülariteye sahip, böyle bir filmin R-Rated olarak yayınlanması Warner Bros tarafından yapılmış önemli bir hata olarak değerlendirilebilir. 

Warner Bros, Birds of Prey'i yaklaşık 100 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırlamış. Stüdyonun bu bütçeyi geri kazanması için filmin 250 milyon doların üzerinde bir gişe hasılatı yapması gerekiyor. Ancak şu aşamada 200 milyon dolar bile biraz zor görünüyor. Warner Bros için 2020 yılının pek de iyi başlamadığını söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13173 kez okundu.
30 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
birds of prey, dc sinematik evreni ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim