Anlık Bildirim

Sürücüler, yeni otomobillerin çok fazla pahalı teknolojiye sahip olduğunu düşünüyor

Dacia'nın Birleşik Krallık'ta gerçekleştirdiği bir ankete göre araç sahiplerinin çoğu yeni otomobillerdeki pahalı teknolojiler için fazladan ödeme yapmak istemiyor.

'Yeni araçlar çok fazla pahalı teknolojiye sahip' Tam Boyutta Gör

Otomobillerde kullanılan teknolojiler çip krizi nedeniyle yeniden gündeme geldi. Öyle ki otomotiv devleri üretime devam edebilmek için bazı modellerinin özelliklerini kısıtlamaya başladı. Peki otomobillerimizdeki özelliklerin ne kadarına ihtiyacımız var?

Dacia, bu konu hakkında Birleşik Krallık'taki araç sahiplerinin fikirlerini gösteren bir anketin sonuçlarını paylaştı. Buna göre, sürücülerin yüzde 78'i araçlarında gereksiz teknoloji istemiyor ve araç sahiplerinin üçte biri araçlarındaki özelliklerin sadece yüzde 25'ini kullanıyor. Sürücülerin yüzde 61'i gereksiz gördükleri özelliklere para ödemek istemiyor.

Anket sonucuna göre sürücülerin yüzde 76'sı otomobillerin sürüş esnasında dikkat dağıtıcı olabilecek birçok özellikle dolu olduğunu düşünüyor. Yüzde 69'luk kesim de günümüzdeki araç içi teknolojilerin olması gerekenden çok daha karmaşık olduğu konusunda hemfikir.

'Yeni araçlar çok fazla pahalı teknolojiye sahip' Tam Boyutta Gör

25-34 yaş arası sürücülerin araç içi teknolojik özellikleri en çok kullanan kesim olması şaşırtıcı değil. Ancak bu kişilerin bile mevcut özelliklerin yarısından daha azını kullandığı sonucu ortaya çıkmış. Ortalamaya bakıldığında sürücüler mevcut teknolojilerin sadece yüzde 40'ını kullanıyor.

Sonuçlara göre Birleşik Krallık'taki sürücüler en çok DAB radyo, park sensörleri ve geri görüş kamerası gibi özellikleri kullanıyor. Araç içi WiFi ve otomatik park gibi sistemler ise neredeyse hiç kullanılmayan özellikler.

Siz de otomobillerde fiyatları şişiren gereksiz teknolojiler bulunduğunu düşünüyorsanız yorumlarda belirtebilirsiniz.

Kaynakça https://www.autoexpress.co.uk/dacia/356488/drivers-think-new-cars-have-too-much-expensive-tech https://press.dacia.co.uk/en-gb/releases/332 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7489 kez okundu.
36 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dacia, birleşik krallık ve anket
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim