Anlık Bildirim

Yargıtay, eşinin Whatsapp Web'ine izinsiz erişen kişiyi suçlu buldu

WhatsApp Web üzerinden eşinin mesajlarına erişen kişiye yargıtay, haberleşme gizliliğini ihlal gerekçesiyle ceza verilmesini hükmetti.

Yargıtay, eşinin Whatsapp Web'ine izinsiz erişen kişiyi suçlu buldu Tam Boyutta Gör

Yargıtay dijital veri güvenliği hakkında emsal niteliğinde bir karara imza attı. Whatsapp Web’deki yazışmaları izinsiz okuyan ve mahkemeye delil olarak sunan kişiye ceza verdi.

Ankara’daki bir boşanma davasında T.O, eşi E.G’nin Whatsapp konuşmalarına Whatsapp Web üzerinden ulaşarak yazışmaları mahkemeye delil olarak sundu. Mahkeme, mesajları delil olarak kabul edip çiftin tazminatsız boşanmasına karar verdi.

E.G, eşinin kendisinden habersiz bir şekilde Whatsapp’ına eriştiği gerekçesiyle savcılığa başvuruda bulundu. Haberleşme gizliliğinin ihlal edildiğini ileri sürdü. Asliye Ceza Mahkemesi, T.O’nun suçsuz olduğuna karar verdi. E.G. yerel mahkemenin bu kararına itiraz ederek üst mahkemeye başvurdu. Yargıtay itiraz üzerine dosyayı inceledi ve T.O.’nun suçlu olduğuna karar verdi.

Yargıtay'ın emsal niteliğindeki kararına ilişkin bozma ilamında; suç işleyen T.O.'nun beraat kararı verilmesi için her türlü sınırın zorlandığına, sanığın cezalandırılması için her türlü delilin bulunmasına rağmen beraat kararının usul ve yasaya aykırı olduğuna ilişkin görüş sundu. Bu karar, boşanma davasındaki kararı etkilemeyecek ancak T.O, izinsiz olarak eski eşi E.G.’nin mesajlarına eriştiği için haberleşme gizliliğini ihlal gerekçesiyle ceza alacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8049 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
WhatsApp, yargıtay ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim