Anlık Bildirim

Yarasalardan ilham alan drone modelleri geliyor

Araştırmacıların geliştirdiği yeni teknoloji bir yarasa gibi ses dalgaları yayarak bunları işliyor ve çevresindeki engelleri algılayabiliyor. Bunu sadece 4 mikrofon ve 1 hoparlör ile yapıyor.

Yarasalardan ilham alan drone modelleri geliyor Tam Boyutta Gör

Hayatın her alanında önemli görevler almaya başlayan Drone modelleri yeni alanlar için gelişmeye devam ediyor. Kamera ile yolunu bulan Drone modellerinden sonra artık yarasa gibi ses dalgaları ile yönünü tespit eden Drone teknolojileri sırada.

Yarasa gibi

Purdue Üniversitesi araştırmacıları kamera veya GPS gibi teknolojiler olmadan ses dalgaları ile yönünü bulabilen bir Drone teknolojisi geliştirdi. Yeni teknoloji 4 adet mikrofon ve 1 adet hoparlör ile dalga yayarak yönünü bulabiliyor.

Henüz geliştirme aşamasında olan teknoloji şimdilik yönünü bulmak için durmak zorunda. Gelişmiş algoritmalarla çevresini analiz eden Drone sonrasında harekete geçiyor. Ekip sonraki dönemde hareket halinde de yönünü tespit edebilmesini sağlayacak.

Ses dalgaları ile yön bulan Drone teknolojisi özellikle ışığın risk oluşturacağı mekanlarda veya gece devriyelerinde iyi bir alternatif olabilir. Ayrıca sürücüsüz araçlarda da bu tür bir teknolojinin faydalı olacağı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim