Anlık Bildirim

Yara bölgesindeki enfeksiyonları tespit edebilecek bandaj geliştirildi

University of Rhode Island kurumu araştırmacıları nano karbon tüplerini modifiye etti, tüpler polimer liflerin arasına yerleştirildi. Böylece kimyasallarla tepkimeye girebilecek bandaj elde edildi.

Yara bölgesindeki enfeksiyonları tespit edebilecek bandaj geliştirildi Tam Boyutta Gör

Yara yerlerindeki enfeksiyonların kontrolü için söz konusu bölgedeki bandaj vb materyallerin kaldırılması gerekiyor ancak bu durum bazı koşullarda yara iyileşme sürecini de aksatabiliyor. Şimdi ise bilim insanları enfeksiyon varlığında ‘’parlayarak’’ uyarı verebilecek bandaj geliştirdi.

University of Rhode Island kurumu araştırmacıları nano boyuttaki karbon tüplerini modifiye etti ve söz konusu tüpler polimer liflerin arasına yerleştirildi. Böylece tek katmanlı bir yapı elde edilmekle birlikte karbon tüplerin yara yerindeki kimyasal bileşenlerle tepki verebilmesi sağlandı.

Yara dokusu

Yara bölgesindeki enfeksiyonları tespit edebilecek bandaj geliştirildi

Hidrojen peroksit olarak adlandırılan bileşik insan vücudundaki beyaz kan hücreleri tarafından patojen bakteri varlığında salgılanıyor. Geliştirilen bandajdaki tüpler ise hidrojen peroksit ile tepkimeye giriyor ve parlak ışık altında tüplerin rengi ile yoğunluğu değişiyor. Böylece yara bölgesinde enfeksiyon bulunup bulunmadığı kontrol edilebiliyor.

Araştırmacılar yeni bandajı laboratuvar ortamında daha sonra da fareler üzerinde test etmeyi planlıyor.

Yeni araştırma Advanced Functional Materials adlı dergide yayımlandı.

Kaynakça https://today.uri.edu/news/smart-bandage-detects-could-prevent-infections/ https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/adfm.202006254 https://newatlas.com/medical/smart-bandage-carbon-nanotubes-infections/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim