Anlık Bildirim

Xiaomi yeni yakın alan iletişim teknolojisini gösterdi

Apple, Samsung, Xiaomi gibi üreticilerin yer vermeye başladığı Ultra Wide Band yakın alan iletişim teknolojisi yakın dönemde hayatımıza önemli kolaylıklar katacak.

Xiaomi yeni yakın alan iletişim teknolojisini gösterdi Tam Boyutta Gör

Son dönemde cihazların birbiri ile yakın mesafede iletişim kurmasını sağlayan teknolojiler giderek daha fazla önem kazanıyor. Özellikle cihazların konumunu doğruluk oranı yüksek tespit etmeye yarayan bu teknolojiler pek çok dev tarafından kullanılıyor.

Ultra Wide Band nedir?

Ultra Wide Band son döneme tanınmaya başlayan bir yakın alan iletişim teknolojisi. Yakın mesafe içerisinde 500MHz gibi yüksek bant genişlikleri sunan teknoloji aynı zamanda oldukça düşük enerji tüketiyor. Bu sayede alan içerisindeki cihazların konumları yüksek doğrulukla tespit edilebiliyor.

Apple’ın iPhone 11 serisinde Ultra Wide Band adı verilen bir yakın mesafe bağlantı teknolojisi kullandığı ve özel bir yongaya yer verdiği biliniyor. Bu hafta AirTags adı verilen bir aksesuar tanıtılabilir ve bu aksesuar ile artık değerli eşyalarınızı belirli bir alanda takip edebileceksiniz. Samsung da Galaxy Note 20 serisinde benzer bir teknoloji kullanmıştı.

Xiaomi de yayınladığı videoda Mi 10 amiral gemisi serisinde yer verdiği UWB teknolojisini detaylandırdı. Telefonlarda yer alan özel yonga santimetre seviyesinde konumlama ve 3 derece sapma ile ölçüm yapabiliyor.

Xiaomi yeni yakın alan iletişim teknolojisini gösterdi Tam Boyutta Gör

Hassas konumlama özelliğinin yanı sıra etkileşim konusunda da yenilikler olacak. Örneğin Mi 10 cihazını akıllı bir vantilatöre doğrulttuğunda kontrol menüsü ekrana geliyor. Aynı durum akıllı televizyonlarda da geçerli.

Henüz teknolojiyi destekleyecek yazılım özellikleri tam anlamıyla bitirilmiş değil. Önümüzdeki dönemde hem akıllı telefonlar hem de UWB yongası barındıran Xiaomi ekosistem ürünleri tam bir ahenk içerisinde çalışacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim