Anlık Bildirim

Xiaomi Mi 9’un çıkış tarihi belli oldu

Xiaomi Mi 9'un Türkiye çıkış tarihi belli oldu. Xiaomi'nin amiral gemisi Mi 9, Hepsiburada.com'da ön siparişe açıldı. Telefonun teslim tarihi çıkış tarihi çıktı.
Xiaomi’nin yeni amiral gemisi Xiaomi Mi 9 ülkemizde ön satışa sunuldu. Ön satış ile birlikte telefonun kesin çıkış tarihi de belli oldu. Xiaomi Mi 9, 15 Nisan tarihinde çıkacak.

Xiaomi, yaklaşık iki hafta önce gerçekleştirdiği etkinlikte telefonun Türkiye fiyatını açıklamıştı. Xiaomi Mi 9’un 6 GB RAM ve 64 GB depolamaya sahip versiyonu 4699 TL, 6 GB RAM ve 128 GB depolamaya sahip versiyonu ise 4999 TL fiyat etiketine sahip.

Hepsiburada’da telefonun ön siparişleri alınmaya başlandı. Ön sipariş sayfasındaki teknik özelliklerde RAM kapasitesinin 8 GB olduğu yazıyor ancak 8 GB RAM'li versiyon Türkiye'de satışa sunulmayacak. RAM kapasitesinin 6 GB olduğunu hatırlatalım. Ön sipariş veren kullanıcıların telefonları 15 Nisan’dan itibaren gönderilmeye başlanacak.

Xiaomi Mi 9 özellikleri

Xiaomi Mi 9 gücünü Snapdragon 855 yonga setinden alıyor. Üç arka kameraya sahip Xiaomi Mi 9, DxOMark’ın sıralamasına göre kamerasıyla en iyi beşinci telefon konumunda bulunuyor.

Telefonun arka yüzünde bulunan üç kameranın teknik özellikleri şöyle:

  • 48 MP, SONY IMX 586, f/1.8, 27mm (geniş açılı), 1/2", 0.8µm, Laser/PDAF
  • 16 MP, f/2.2, 13mm (ultra geniş açılı), 1/3.0", 1.0µm, Laser/PDAF
  • 12 MP, f/2.2, 54mm (telefoto), 1/3.6", 1.0µm, Laser/PDAF, 2x optical zoom

Ön kamera 20 MP çözünürlük, f/2.0 diyafram açıklığı ve HDR özellikleri ile geliyor. Telefonun damla çentikli ekranı 6.4 inç büyüklüğe, Full HD+ çözünürlüğe ve AMOLED panele sahip. Gorilla Glass 6 ile çizilmelere karşı dayanıklılık sunuyor. Ekrana gömülü parmak izi sensörü ile donatılan cihaz, 3300 mAh kapasiteli bir pille geliyor. 27 W hızlı şarj desteği ve 20 W kablosuz hızlı şarj özelliği sunuyor.

Mavi, mor ve siyah renk seçeneği sunan telefonun tüm modellerinde ışığa göre renk değiştiren cam arka yüzey bulunuyor. Xiaomi Mi 9 kutudan MIUI 10 arayüzü ve Android 9.0 Pie işletim sistemi ile çıkıyor.

Olumsuz özelliklerden de bahsedecek olursak kamerada OIS bulunmuyor. EIS var fakat 60 FPS çekimlerde EIS devreye girmiyor ve video kaydında görüntü çok sarsılıyor. Stereo hoparlör, kulaklık girişi ve suya karşı dayanıklılık özellikleri de Xiaomi Mi 9'de bulunmayan önemli özellikler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9528 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi mi 9 çıkış tarihi, xiaomi mi 9 özellikleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim