Anlık Bildirim

Xiaomi robot köpek ile tanışın

Xiaomi CyberDog robot köpeği lansmanda sürpriz yaptı ve robotik tarafta Xiaomi’nin hiç de boş olmadığını gösterdi. Yakın zamanda evlerimizde en iyi yardımcımız olabilir.

Xiaomi CyberDog geliyor Tam Boyutta Gör

Boston Dynamics tarafından geliştirilen Spot robot köpek yıllardır teknoloji gündeminin en önemli maddelerinden birisi oldu ve hatta dizilere bile ilham verdi. Şimdi Spot’a Çin’den bir rakip çıktı. 

Xiaomi CyberDog özellikleri ve fiyatı

Xiaomi’nin ekosistem ürünlerini tanıtmasını beklediğimiz yaz lansmanında ilginç bir ürün bizi bekliyordu. Xiaomi CyberDog adı verilen robot köpek bir tanıtım gösterisi olmaktan çok öte evdeki yardımcınız olması için büyük çalışmalar sonucu geliştirilmiş. 

Açık kaynak bir platform üzerine inşa edilen robot köpeğin kalbinde Nvidia Jetson Xavier NX mini süper bilgisayar yer alıyor. Dokunma, ultrasonik algılama, kamera ve GPS dahil toplamda 11 sensör yerleştirilmiş. 

Robot köpek yüz takibi yapabiliyor, konum algılıyor, vücut şekli tanımlayabiliyor ve kullanıcısının çevresinde dolaşabiliyor. Uygulama üzerinden köpek için çeşitli fonksiyonlar da programlanabiliyor. 

Xiaomi CyberDog ilk etapta 1000 adet üretilecek ve Xiaomi hayranları, robotik mühendisler ile robotiğe gönül vermiş amatörlere satılacak. Böylece kapalı bir süreç içerisinde uygulama ekosisteminin geliştirilmesi amaçlanıyor. 1540$ fiyat etiketine sahip Xiaomi Cyberdog muhtemelen gelecek yıllardaki versiyonlarında biraz daha son kullanıcıya açık hale gelecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim