Anlık Bildirim

X-ray görüntüleme yöntemi ile elastografi mantığı birleştirildi

X-ray görüntüleme yöntemiyle elastografi yöntemi birleştirildi ve maddeler sertlik derecesine göre başarıyla görüntülendi. Deney maddesi olarak zirkonyum dioksit ve poliakrilamid jel kullanıldı.

X-ray görüntüleme yöntemi ile elastografi mantığı birleştirildi Tam Boyutta Gör

 

Genel görüntüleme yöntemlerinde X-ray, kemik vb. sert dokuları, MRI ve ultrason ise yumuşak dokuları görüntülemek için kullanıyor. Tohoku University kurumundan bir grup araştırmacı X-ray görüntülüme yöntemini yumuşak dokularda da kullanabilmek amacıyla kolları sıvadı.

MRI ve ultrason görüntülüme yöntemleri elastografi olarak adlandırılan manyetik alan prensibiyle kullanılıyor. Dokulara manyetik dalgalar gönderiliyor ve manyetik dalgaların dokuların sertlik derecesine göre farklı hızlarda yayılmasına bağlı olarak görüntüleme gerçekleştiriliyor.

X-ray ise farklı bir mekanizma ile çalışmakla birlikte Araştırmacılar elastografi mantığının X-ray görüntüleme yöntemine de uygulanabileceğini düşünüyor. Ayrıca yeni yöntem ile milimetre düzeyindeki tespit hassasiyetinin micronlara kadar düşebileceği iddia ediliyor.

Yeni görüntüler elde edildi

X-ray görüntüleme yöntemi ile elastografi mantığı birleştirildi

Araştırmacılar X-ray görüntüleme yöntemiyle elastografi yöntemini birleştirdi ve farklı maddeleri sertlik derecesine göre görüntülemeyi başardı. Deney maddesi olarak numunelerde sert zirkonyum dioksit parçaları ve poliakrilamid jel kullanılmakla birlikte yeni görüntüleme yönteminin küçük sert zirkonyum parçacıklarını tespit edebildiği gözlendi.

Araştırma ekibi yeni yöntemi 3 boyutlu görüntüleme yöntemine dönüştürmeyi ve nihai olarak X-ray elastografi cihazı üretmeyi hedefliyor.

Yeni araştırma Applied Physics Express dergisinde yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim