Anlık Bildirim

Windows XP'nin kaynak kodları internete sızdı

Yazılım devi Microsoft'un ilk olarak 2001 yılında piyasaya sürdüğü Windows XP işletim sisteminin kaynak kodları torrent sitelerine düştü. Sızıntının nasıl gerçekleştiği henüz bilinmiyor.

Windows XP'nin kaynak kodları internete sızdı Tam Boyutta Gör

Windows XP işletim sisteminin kaynak kodları çevrimiçi olarak sızdırıldı ve şimdi birçok torrent sitesinden indirilebiliyor. Birkaç torrent sitesi indirme bağlantılarını kaldırmış olsa da, yenilerinin hızla yayıldığını söyleyebiliriz.

Çoğunlukla devlet kurumları kullanıyor

Gelen bilgilere göre şimdiye kadar Microsoft tarafından gizli tutulan ve yalnızca özel bir programın parçası olarak hükümetlerle paylaşılan kaynak kodunun web'e tam olarak nasıl sızdığı bilinmiyor. Microsoft kanadı da henüz bu sızıntı ile ilgili bir açıklama yapmış değil. Twitter'daki birkaç kullanıcı, sızıntıya orijinal Xbox için kodunun da dahil edildiğini iddia ediyorlar, ancak bu durum henüz doğrulanmadı.

Windows XP'nin kaynak kodları internete sızdı Tam Boyutta Gör

Windows XP, Nisan 2014'ten beri artık destek almıyor, bu nedenle işletim sistemi şu anda resmi olarak kullanımdan kaldırıldı. NetMarketShare'den alınan üçüncü taraf verilerine göre, dünyadaki bilgisayarların yüzde 1'inden fazlası hala Windows XP çalıştırıyor. Windows XP, işletim sistemini daha yeni bir sürüme yükseltme, uygulama uyumluluğu ve donanım yatırımları gibi maliyetler nedeniyle dünya çapında hükümetler ve kurumlar tarafından çok sık kullanılmakta. Elbette Microsoft tüm kişi ve kurumları, hala destek alan daha yeni bir Windows işletim sistemine geçmeye teşvik ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10204 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows xp ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim