Anlık Bildirim

Windows'ta ve Android'te Symbian çalıştırın

Symbian hayranlarının uzun zamandır beklediği EKA2L1 emülatör ile Windows ve Android üzerinde hem N-Gage oyunlarını hem de Symbian işletim sistemini çalıştırabilirsiniz.
Windows'ta ve Android'te Symbian çalıştırın Tam Boyutta Gör


Günümüzde en yaygın mobil işletim sistemleri IOS veya Android olarak gözümüze çarpıyor. 2000'li yıllarda şu an kullandığımız akıllı telefonlardan önce, pazar payının çok büyük bir kısmı Symbian işletim sistemine aitti.

Sony Ericson, Motorolla, Samsung ve Nokiagibi devler Symbian işletim sistemini kullanırdı. Bundan dolayı da geliştiriciler tüm hünerlerini Symbian işletim sistemde göstermeye çalışırlardı. Real One Player, Winamp gibi dönemin birçok başarılı uygulamasının Symbian için hazırlanmış versiyonlarını görmek mümkündü. Uygulamanın yanı sıra Nokia'nın Symbian için geliştirdiği oyun konsolu telefon N-Gage de oyun konusunda çok fazla çeşitlilik sağlıyordu. N-Gage son kullanıcı için o dönem başarılı olmasa da bugün gördüğümüz mobil oyunuluk dünyasına ışık tutmayı başardı.

Uzun zamandır bekleniyordu

Symbian geçen uzun zamanın ardından onu özleyen hayranlarını geride bırakarak tarihin tozlu sayfalarına karıştı. Yaklaşık 4 sene önce, GitHubs'ta pent0 nickine sahip olan bir Vietmanlı geliştirici tarafından N-Gage emulatör çalışmaları başladı. Bu çalışmalar önümüzdeki aylarda ise daha büyük bir projeye dönüşerek Symbian Emülatör olarak günümüze ulaştı.

EPOC Kernel Architecture 2 Level 1 kısaca EKA2L1 adını verdiği bu elmülatör ile birlikte Symbian'ın S60v1, S60v2, S60v3 ve S60v5 versiyonlarını çalıştırmayı başardı. İlerleyen senelerde ise Symbian^3 versiyonuna yoğunlaşacaklarını açıkladılar. EKA2L1'i kullanmak için öncelikle Symbian kullanan bir telefonun romunu indirmeniz gerekiyor. Geliştiricinin aktardığına göre, şu an en stabil çalışan romlar Nokia N-Gage, Nokia 5320 ve Nokia 5800. Emülatör, Age of Empires 3, Crash Nitro Kart, Alphalt Urban GT2, Call of Duty, Bounce Boing Voyage ve Elder Scrols gibi birçok oyunu destekliyor. EKA2L1 hem Windows hem Linux hem de Android işletim sistemlerinde çalışıyor.

EKA2L1'ı GitHub üzerinden indirip, kurabilirsiniz. Android kullanıcıları dilerse, Play Store'dan da emülatörü kurabilirler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim