Anlık Bildirim

Windows 10 yeni sistem geneli arama aracına Mayıs ayında sahip olabilir

Microsoft'un Ocak ayından beri üzerinde çalıştığı bilinen projelerinden biri, Apple macOS platformunda olduğu gibi sistem geneli güçlü arama uygulamalarına taban oluşturacak.

Microsoft tarafından macOS Spotlight özelliğine benzer bir fonksiyon üzerinde çalışıldığı uzun süredir bilinmekle beraber kullanıcıların bununla ne zaman buluşacağı bilinmiyordu. Gelen yeni detaylara göre Ocak ayından beri özelliğin üzerinde çalışan Microsoft, bununla Win + R kısayolunu yenileyecek ve Windows’un gelişmiş kullanıcılarını hedefliyor.

Yeni özelliğin erken sürümleri, başlat menüsünün sunduğu fonksiyonelliği taşıyacak. İleri sürümlerde ise özelliğin macOS’te çalışan Alfred gibi çok daha gelişmiş bir hâle gelerek Apple’ın kendi Spotlight uygulamasının ötesine geçmesi planlanıyor.

Açık kaynak kod topluluğu ile çalışarak eklentileri bir araya getiren Microsoft, UX tasarımcısı Niels Laute tarafından oluşturulan konsept tasarımı Şubat ayında kendi yazılımına aktardı.

Günümüzde aşırı eskimiş bir tasarıma sahip olan ve sadece gelişmiş kullanıcıların belirli görevleri yerine getirmesi için kullanılan Win + R kısayoluna sahip Çalıştır uygulaması, yeni özellik ile güncellenmiş ve çok daha dolgun bir hâle gelmiş olacak. Firmanın hedefi, bu kitlenin yeni özelliği sevmesi ve kabul etmesi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9243 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, MacOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim