Anlık Bildirim

Wikipedia nihayet geri dönüyor

Sakıncalı içerikler bulunduğu gerekçesiyle ülkemizde erişime kapatılan Wikipedia platformu nihayet Anayasa Mahkemesinin oy çokluğu ile aldığı karar neticesinde tekrar açılıyor.

Wikipedia nihayet geri dönüyor Tam Boyutta Gör

Yaklaşık iki yıldan bu yana ülkemizde erişime kapalı olan internetin en büyük açık kaynak bilgi kaynağı Wikipedia nihayet geri dönüyor. Anayasa Mahkemesinin kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yasak bitti

29 Nisan 2017 yılında Ankara 1. Sulh Ceza mahkemesi tarafından bazı içerikler nedeniyle erişime kapatılması kararı alınan Wikipedia o günden bu yana Wikizero gibi farklı alan adları ile yasağı delmeye çalışıyordu.

Konunun Anayasa Mahkemesine taşınmasının ardından verilecek karar merakla beklenmeye başlamıştı. Mahkeme 6 üyenin red oyuna rağmen oy çokluğuyla Wikipedia'nın yeniden erişime açılması kararını verdi. Kararda erişim yasağının demokratik toplum düzeninin gereklerine uymadığını ve yasak gerektirecek vahim bir içeriğin de olmadığı belirtildi.

Kararın Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesine gönderildiği ifade ediliyor. Ayrıca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na da gönerildi. Kararın kuruma ulaşması ile birlikte Wikipedia platformuna yeniden erişim sağlanacağı ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5688 kez okundu.
33 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Wikipedia, wikipedia türkiye ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim