Anlık Bildirim

WhatsApp verilerini çalan sahte sohbet uygulaması tespit edildi

Bilgisayar korsanlarının sahte Android sohbet uygulamasıyla başta WhatsApp olmak üzere Telegram, Viber, Facebook Messenger ve Signal kullanıcı verilerini çaldıkları ortaya çıktı.
WhatsApp verilerini çalan sahte sohbet uygulaması tespit edildi Tam Boyutta Gör
Hintli hacker grubu APT Bahamut'un, Android işletim sistemi çalıştıran cihazlara Safe Chat adlı sahte bir uygulama yüklenmesini sağlayarak WhatsApp, Telegram, Signal, Viber ve Facebook Messenger gibi popüler mesajlaşma programlarında depolanan verileri çaldığı tespit edildi.

Bleeping Computer'a göre siber güvenlik uzmanları en son hacker saldırılarının WhatsApp üzerinden kimlik avı mesajlarıyla gerçekleştirildiğini keşfetti. SafeChat uygulaması aracılığıyla bilgisayar korsanları arama kayıtlarını, metin mesajlarını ve GPS konum verilerini çalıyorlar.

Kimlik avı yöntemi kullanılıyor

Hackerlar, kurbanlarını Safe Chat'i yükleyerek daha güvenli bir platforma geçmeye ikna etmek için akıllıca bir yaklaşım kullanıyor. Uygulama, gerçek bir mesajlaşma programına benzer bir arayüze ve potansiyel kurbanlarla güven oluşturmaya yardımcı olan bir kullanıcı kayıt sürecine sahip.

WhatsApp verilerini çalan sahte sohbet uygulaması tespit edildi
Uygulamada bir profil oluştururken, sahte mesajlaşma programı çeşitli veri ve özelliklere erişmek için izinler isteyerek bilgisayar korsanlarının ihtiyaç duydukları tüm bilgileri elde etmelerine olanak tanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim