Anlık Bildirim

WhatsApp'ta para transferi dönemi resmen başladı

WhatsApp, ücretsiz para transferi özelliğini Brezilya'da kullanıma sundu. Bir süredir Hindistan'da test edilen bu özellik ilk kez ülke genelinde kullanıma sunuldu.

WhatsApp'ta para transferi dönemi resmen başladı Tam Boyutta Gör

WhatsApp’ın bir süredir Hindistan’da test ettiği para gönderme özelliği Brezilya’da tam olarak faaliyete geçti. Platformun sahibi Mark Zuckerberg, adeta fotoğraf gönderir gibi kolaylıkla para transferi yapabilirsiniz dedi.

WhatsApp’tan para transferi özelliği ülkemizde kullanılamıyor. Yalnızca Brezilya’da kullanıma açıldı. İlerleyen dönemde bu özelliğin dünyanın dört bir yanında devreye gireceğini belirtiyor.

Para gönderimi yapmak için WhatsApp hesabınıza banka veya kredi kartı numarasını girmek yeterli. PIN ve parmak izi ile güvenlik sağlanıyor. WhatsApp’ta mesajlaşma ekranındaki para gönderimi seçeneğine tıklayıp, miktarı girip, parmak izinizi okuttuğunuzda para karşı tarafa gönderilmiş olacak. Ayrıca karşı taraftan belirli miktar para talep etmek de mümkün.

WhatsApp, Brazilya’da 10 milyondan fazla KOBİ olduğunu ifade ediyor. Bu firmaların kolay bir şekilde ödeme alması ve dijital dönüşümü açısından WhatsApp’ın para transferi özelliğinin büyük kolaylık sağlayacak.

WhatsApp’tan para gönderimi bireysel kullanıcılar için tamamen ücretsiz. Kurumsal hesapların hesap işletim ücreti ödemesi gerekiyor. Diğer ödeme altyapılarına göre daha ekonomik olduğu söyleniyor. Para transferi özelliğinin Türkiye’ye ne zaman geleceği bilinmiyor.

WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger WhatsApp LLC Haberleşme Ücretsiz

WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger Social Networking Ücretsiz 193,3 MB

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9173 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, WhatsApp ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim