Anlık Bildirim

WhatsApp özel bir koronavirüs sayfası hazırladı

WhatsApp, Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı iş birliği yaparak doğru verilerin takip edilebileceği bir web sitesi hazırladıklarını duyurdu.

WhatsApp özel bir koronavirüs sayfası hazırladı Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgınının hızla yayıldığı bugünlerde doğru ve sağlıklı bilgiye erişmek önem taşıyor. WhatsApp platformu Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile ortak bir sayfa hazırladı.

Bilgilendirme yapacak

WhatsApp tarafından hazırlanan web sitesi koronavirüs salgını için bir bilgi merkezi olmayı amaçlıyor. Doğru ve sağlıklı bilgi ile sosyal medyada yayılan sahte haberlerin önüne geçmeye çalışacak.

Site üzerinde genel bilgiler, kullanıcılara rehber olacak açıklamalar, ipuçları, WhatsApp ağının faydalı kullanımı ile ilgili örnek senaryolar, çeşitli sağlık bilgileri veriliyor. Önümüzdeki dönemde insanların yardım alabilecekleri WhatsApp mesaj hatları da sağlanacak. Web sitesi Whatsapp.com/coronavirus adresinde yer alıyor.

WhatsApp ayrıca Poynter Institute tarafından yürütülen haber doğrulama ağı IFCN için de 1 milyon dolarlık bağışta bulundu. IFCN ağı WhatsApp üzerinde sahte haberlerin tespiti için çeşitli araçlar üzerinde çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim