Anlık Bildirim

WhatsApp’ı bırakan devlet kurumları BiP’e geçiyor

Haberleşme gruplarını WhatsApp üzerinde oluşturan devlet kurumları son gelişmelerin ardından BiP uygulamasına geçiyor. Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ilk adımı attı.

WhatsApp’ı bırakan devlet kurumları BiP’e geçiyor Tam Boyutta Gör

WhatsApp’ın kişisel verileri Facebook’a gönderme karşılığında kullanım sunacağını duyurmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Milyonlarca insan uygulamayı eleştiren etiketler açarken WhatsApp’tan akın akın diğer güvenilir sohbet uygulamalarına geçiş başladı. BiP bunlardan birisi.

Devlet kurumları BiP’e geçiyor

Turkcell tarafından geliştirilen BiP mesajlaşma uygulaması son günlerde yoğun bir trafik alıyor. Sadece son 24 saatte 1 milyon 124 bin kişi uygulamayı indirmiş durumda. Mayıs ayında toplam indirme sayısı 45 milyonu geçmişti. Bu da aktif kullanıma büyük etki ediyor. Ayrıca devlet kurumları da WhatsApp haberleşme gruplarını BiP’e taşıma kararı aldı.

İlk olarak Cumhurbaşkanlığına bağlı kurumların haberleşme gruplarını Bip’e taşıyacağı haberi geldi. Sonrasında Milli Savunma Bakanlığı’nın da BiP uygulamasına geçeceği duyuruldu. Muhtemelen hafta içerisinde bu sayı giderek artacak.

WhatsApp’ın aldığı kritik karar sadece BiP değil Signal ve Telegram gibi alternatif sohbet uygulamalarına da büyük bir trafik oluşturdu. Kullanıcılar tepki olarak Facebook Messenger uygulamasını da siliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17999 kez okundu.
60 kişi, toplam 65 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, bip ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim