Anlık Bildirim

WhatsApp, Hindistan’da iki milyon kullanıcıyı engelledi

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp tarafından yapılan açıklamada mayıs ve haziran ayında Hindistan’da bulunan 2 milyon kullanıcının hesabının engellendiği ifade edildi.

Perşembe günü yapılan açıklamalarda dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp’ın Hindistan’da 2 milyon kullanıcıyı engellediği duyuruldu. WhatsApp bu sayının yüzde 95’inin spam mesajları sebebiyle olduğunu açıkladı. Veriler, Hindistan’ın yeni teknoloji kuralları kapsamında yayınlanan ilk aylık raporda paylaşıldı.

WhatsApp, Hindistan’da iki milyon kullanıcıyı engelledi Tam Boyutta Gör

Hindistan 400 milyon kullanıcı ile WhatsApp’ın en büyük kullanıcı kitlesine sahip ülke. Facebook’un sahibi olduğu şirket, engellenmelerdeki en önemli sebebin zararlı veya istenmeyen mesajların gönderilmesinin önüne geçmek olduğunu belirtti. Uygulamanın ileri teknolojisi ile dünyada aylık sekiz milyona yakın hesabı engellediği de gelen açıklamalar arasında yer alıyor.

Platform dezenformasyona yol açıyor

Uygulama bu engellenmelerin 15 Mayıs ile 15 Haziran arasında yapıldığını açıkladı ve “yüksek ve anormal miktarda” mesajı sebep olarak gösterdi. WhatsApp, ülkede yanlış bilgilerin ve sahte haberlerin yayılmasına sebep olan bir platform olarak gösteriliyor. Platformda dolaşan mesajlar ve videolar geçmişte ülkede çete sebepli şiddet olaylarına ve ölümlere yol açmıştı.

WhatsApp, Hindistan’da iki milyon kullanıcıyı engelledi Tam Boyutta Gör

Hindistan’da mayıs ayında uygulamaya geçirilen teknoloji yasası, sosyal medya platformlarında bulunan içeriklere düzenlemeler getirmişti. Birçok insan düzenlemenin ifade özgürlüğüne ve kullanıcı gizliliğine zarar vereceğini düşünse de hükümet bu yasayla internet üzerinde kötü amaçlara yol açabilecek ve yanlış bilgi yayabilecek içeriklerin önüne geçmeyi amaçladığını iddia etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim