Anlık Bildirim

WhatsApp, bulut yedeklemeye uçtan uca şifreleme getiriyor

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarının sohbet geçmişlerini güvende tutmalarına olanak tanımak için bulut yedeklemede uçtan uca şifrelemeyi test ediyor.

WhatsApp, bulut yedeklemeye uçtan uca şifreleme getiriyor Tam Boyutta Gör

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir özelliği test ediyor. Platform, kullanıcıların sohbetlerini daha da güvenli hale getirmek için uygulamaya uçtan uca şifreli bulut yedekleme üzerinde çalışmalar yürütüyor.

WhatsApp'ta uçtan uca şifreli bulut yedekleme

Kısa süre önce çoklu cihaz desteğini daha fazla beta test kullanıcısına sunan WhatsApp, Android'in 2.21.15.5 beta sürümünde kullanıcıların sohbet geçmişlerini ve medyalarını koruyabilmeleri için yedeklemede, uçtan uca şifrelemeyi test ediyor.

WhatsApp, bulut yedeklemeye uçtan uca şifreleme getiriyor Tam Boyutta Gör

Platformda gerçekleştirilen tüm sohbetlerin uçtan uca şifreli olduğunu ve şirketin kendisi de dahil olmak üzere hiç kimsenin kişisel sohbetlere erişemeyeceğini belirten WhatsApp, WABetaInfo tarafından fark edilen özellik ile kullanıcıların sohbet ve medya yedeklemelerini yetkisiz kişilere karşı koruyacak.

Kullanıcılar, özelliği kullanmak istediklerinde bir parola oluşturacaklar.  Parola, hem sohbetleri yedeklerken hem de yedeklenmiş bir sohbeti geri yüklerken her defasında kullanıcıya sorulacak. Parolanın unutulması durumunda kullanılabilecek 64 basamaklı kurtarma anahtarı da kullanıcılara verilecek. WhatsApp, kullanıcıların hem parolalarını hem de kurtarma anahtarlarını kaybetmeleri durumunda ise yedeklemelerinin kalıcı olarak kilitleneceği yönünde uyarıyor.

WhatsApp, uçtan uca şifreli bulut yedeklemeyi şu an için Android'in son beta sürümünde test ediyor. Şirketin bu özelliği ne zaman genel kullanıma sunacağı ise henüz bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim