Anlık Bildirim

WhatsApp, artan internet kullanımı nedeniyle sunucu kapasitesini iki kat artırdı

Koronavirüs salgını nedeniyle artan internet trafiği, teknoloji şirketlerinin kapasitelerini zorlamaya başladı. Bunlardan biri olan WhatsApp sunucu kapasitesini genişletti.

WhatsApp, artan internet kullanımı nedeniyle sunucu kapasitesini iki kat artırdı Tam Boyutta Gör

Tüm dünyada etkisini göstermeye başlayan Koronavirüs salgını (COVID-19) tüm hızıyla sürerken, bu hastalığa yakalanmamak ve yaymak istemeyen kişiler de evlere hapsolmuş durumda. Yaşanan bu durum ise teknoloji şirketlerinin kapasitelerini zorlamya başladı diyebiliriz.

Zuckerberg: Kapasitemizi artırmalıyız

Bu şirketlerden biri olan WhatsApp, kullanım artışı nedeniyle çevrimiçi kalabilmek için çeşitli önlemler aldığını açıkladı. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, WhatsApp için sunucu kapasitesini ikiye katlayarak olası bir kesintiyi önlemek için çalıştıklarını söyledi. Yine de bu önleyici tedbirlere rağmen, salgın genişledikçe popüler mesajlaşma servisinin çevrimiçi kalabilme zorluğu da üst seviyelere çıkabilir.

WhatsApp, artan internet kullanımı nedeniyle sunucu kapasitesini iki kat artırdı Tam Boyutta Gör

Zuckerberg, Koronavirüs salgınının henüz tüm dünyaya yayılmadığına dikkat çekerken, bu pandemiden etkilenen yeni ülkelerle birlikte WhatsApp altyapısının zorlanacağını, ancak bunun üstesinden gelmek için tüm çalışmaları yaptıklarını belirtiyor. Bu salgından etkilenen tek şirketin WhatsApp olmadığını da belirtelim. Microsoft da evden çalışan kişilerin artması nedeniyle Office 365 servisinde bir takım iyileştirmeler yaptığını açıklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7356 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
WhatsApp, facebook ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim