Anlık Bildirim

WhatsApp’a QR kodla kişi ekleme özelliği geliyor

Facebook'un mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp, dünya çapında 2 milyar kullanıcıyla alanında lider. Uygulamaya yeni gelecek özellik ise kişi eklemeyi kolaylaştırıyor.

WhatsApp’a QR kodla kişi ekleme özelliği geliyor

2 milyarı geçen kullanıcı sayısıyla dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, beta sürümünde ortaya çıkan özelliğe göre yakında QR kodla kişi ekleme fonksiyonu kazanacak. Özellik benzer şekillerde farklı platformlarda şimdiye kadar kullanıldı ve kişilerin kendisine özel kodu başkasına göstermesi yoluyla çalışıyor.

WABetaInfo tarafından ilk olarak tespit edilen özellik, her kullanıcıya özel bir QR kodu veriyor. Bu kodu karşı taraf kamera açıp taradığında ya da galerisinden bir kodu taradığında kişi bilgileri paylaşılmış oluyor.

WhatsApp’a QR kodla kişi ekleme özelliği geliyor Tam Boyutta Gör

Facebook sahipliğindeki WhatsApp ayrıca özellikte gizliliği korumak adına bir sıfırlama fonksiyonuna da yer vermiş durumda. Bu sıfırlama seçeneği sayesinde QR kodunuzu paylaştığınız kişinin bu kodu başkalarına atmasını engellemek mümkün.

Play Store üzerinde şimdiki beta sürümü olan v2.20.171 ile kullanılabilir olan özellik, bir aksaklık çıkmaması durumunda yakın zamanda WhatsApp’ın stabil sürümüne de ulaşacaktır.

WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger WhatsApp LLC Haberleşme Ücretsiz

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim