Anlık Bildirim

WeWalk projesi yılın girişimi seçildi

WeWalk akıllı baston girişimi 5 yıllık macerasını bu hafta yılın en iyi girişimi ödülüyle taçlandırdı. Ülkemizi de gururlandıran WeWalk daha iyisi için çalışmaya devam ediyor.

WeWalk nedir? Tam Boyutta Gör

Amazon platformunun yılın en iyi girişimi yarışmasına katılarak ülkemizi temsil eden WeWalk akıllı baston girişimi gurur verici bir başarıya imza attı. Yılın en iyi girişimi artık WeWalk projesi. 

WeWalk nedir?

GSMA Birliği ve MIT Enstitüsü tarafından ödüllere layık görülen WeWalk, görme engellilere hayatı kolaylaştırmanın yollarını ararken ortaya çıkmış. WeWalk, ultrason tabanlı sensörü sayesinde belirli bir mesafe içerisindeki engelleri algılayarak, iki yanda bulunan titreşim motorları ile kullanıcısını uyarıyor. Göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek tabela, direk, ağaç dalı gibi engeller, bu sayede kolaylıkla aşılabiliyor.

Bluetooth yongasına sahip olan WeWalk, bu sayede akıllı telefonlara bağlanabiliyor ve daha geniş fonksiyonlara sahip oluyor. Üzerinde bulunan dokunmatik alan sayesinde akıllı telefonun uzaktan kontrolü mümkün oluyor. Bu özellik şimdilik sadece Android uygulaması tarafından destekleniyor. Android ve iOS cihazlarda ise touch pad, titreşim motorları, ultrasonik sensör, pusula ve LED'ler uzaktan kontrol edilebilir veya erişilebilir hale geliyor.

WeWalk akıllı baston Tam Boyutta Gör

Amazon’un en iyi 5 girişim arasına kabul ettiği WeWalk sonrasında da en iyi girişim yarışmasına katılmıştı. Her ne kadar Amazon İngiltere üzerinden oylama yapılsa da WeWalk girişimi ipi göğüslemeyi başardı. 

Sosyal medyadan sitemiz de dahil desteğini esirgemeyen platformlara teşekkürlerini sunan WeWalk bu sayede 100 bin dolarlık ödülü hak etmiş oldu. Girişim bu ödülü daha çok görme engelliye bastonu ulaştırabilmek için kullanacak. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim