Anlık Bildirim

Volvo otomobiller artık 180 km/s hızın üzerine çıkamayacak

İsveçli lüks otomobil markası Volvo, uzun süre tartışılacak bir uygulamayı başlattığını duyurdu. Şirketin otomobilleri ölüm ve yaralanmaları önlemek için 180 km/s hızı aşamayacak.

Volvo otomobiller artık 180 km/s hızın üzerine çıkamayacak Tam Boyutta Gör

Otomotiv devi Volvo, bundan böyle şirketin tüm yeni araçlarının 180 km/s maksimum hız sınırıyla piyasaya sunulacağını duyurdu. Ek olarak, tüm araçlara Care Key sistemi eklenerek ek hız sınırları belirlemenize olanak tanınacak.

Volvo'nun hız sınırı girişimi ateşli tartışmalara yol açtı. Birçok uzman, otomobil üreticilerinin kendi takdirine bağlı olarak, bu tür kısıtlamaları getirme hakkına sahip olup olmadığına dikkat çekmekte. Bununla birlikte, Volvo bu tür önlemlerin yollarda hız sorununa ve korkunç sonuçlarına dikkat çekmeye yardımcı olacağına inanıyor.

Volvo otomobiller artık 180 km/s hızın üzerine çıkamayacak Tam Boyutta Gör

Care Key ile maksimum hız ayarlanabilecek

Şirket, yeni otomobillerinde insanların ölmesini veya ciddi şekilde yaralanmasını önlemeye oldukça kararlı. 180 km/s hız sınırının getirilmesinin, yol güvenliğinin artırılmasına da yardımcı olacağı belirtilmiş.

Care Key teknolojisi ise aracın sahibinin, otomobilini başka birine, örneğin akrabası veya deneyimsiz bir sürücüye verdiği zaman, maksimum hızı ayarlamasına imkan tanıyacak. Sağlamlığıyla nam salmış markanınn, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama ise şu şekilde: "Hız sınırlaması ve Care Key şirketin yeni girişiminin bir parçası ve bu, otomobil üreticilerinin ölümlerin yüzdesini trafik kazalarında sıfıra düşürmek için nasıl sorumluluk alabileceklerinin açık bir örneği. Ayrıca sürücüleri daha güvenli sürmeye teşvik etmekte."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13798 kez okundu.
82 kişi, toplam 89 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volvo, otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim