Anlık Bildirim

Volvo'nun elektrikli araç markası Polestar'dan iddialı konsept: Precept

Volvo'nun elektrikli araçlardan sorumlu alt markası Polestar, önümüzdeki ay Cenevre'de sergileyeceği Precept konseptini görücüye çıkardı. Precept, markanın gelecekteki modellerine ışık tutuyor.

Volvo'nun elektrikli araç markası Polestar'dan iddialı konsept: Precept Tam Boyutta Gör

Polestar’ın önümüzdeki ay düzenlenecek 2020 Cenevre Otomobil Fuarı için hazırladığı sürpriz ortaya çıktı. Son haftalarda ipucu görselleriyle karşımıza çıkan elektrikli grand tourer konsepti Polestar Precept üzerindeki örtü bugün kaldırıldı.

Polestar Precept, markanın tasarım konusunda önümüzdeki yıllarda izleyeceği yolu gösteren bir konsept olarak karşımıza çıkıyor. Hatırlanacak olursa, şirketin şimdiye dek geliştirdiği Polestar 1 ve 2 modelleri, çatısı altında yer aldığı Volvo’nun yeni modellerine fazlasıyla benziyordu. Precept konsepti ise, Polestar markasını tasarım anlamında bambaşka bir noktaya taşıyan oldukça özgün bir çalışma olmuş.

Polestar Precept konsepti, markanın gelecek modellerinde kullanacağı “Minimalistik Atletizm” felsefesiyle hazırlanmış. Yapılan açıklamaya göre konsept, 3.1 metre gibi etkileyici bir aks mesafesine sahip. Bu da daha büyük bir batarya kullanımına imkan vermenin yanı sıra arka tarafta oldukça cömert bir diz ve baş mesafesinin sunulmasını sağlamış. Ön tarafta geleneksel ızgaraya ihtiyaç kalmadığı için, bu bölümde Polestar SmartZone adı verilen ve bazı sensörlere ev sahipliği yapan bir panele yer verilmiş.

Volvo'nun elektrikli araç markası Polestar'dan iddialı konsept: Precept Tam Boyutta Gör

Aerodinamik odaklı tasarlanan Polestar Precept konseptinde yan ayna yerine ince kameralar kullanılmış. “Thor’un Çekici” olarak anılan LED far tasarımı da Precept konseptinde form değiştirmiş ve ikiye bölünmüş. Tavana konumlandırılan Lidar podu, panoramik cam tavan, geriye doğru açılan arka kapılar, içe gömülü kapı kolları ve boydan boya uzanan LED stoplar da Polestar Precept’in dikkat çeken tasarım unsurları arasında. Ayrıca, arka tarafta cam yerine kamera kullanılmış ve elde edilen görüntünün dikiz aynasına yansıtılması sağlanmış.

Polestar Precept konseptinin iç mekanında geri dönüştürülmüş balık ağları, pet şişeler ve keten bazlı kompozitlerden elde edilen sürdürülebilir materyaller kullanılmış. Android tabanlı bir multimedya sistemi olan yeni nesil HMI’ı kontrol etmek için 15 inç boyutunda dikey bir dokunmatik ekrana yer verilmiş. Sürücünün hemen önünde ise 12.5 inç boyutunda dijital gösterge ekranı mevcut. Söz konusu alanda sürücünün hareketlerini izleyen ve bilgi-eğlence sisteminin kullanımını kolaylaştıran bazı sensörlere de yer verilmiş.

Polestar Precept konsepti, önümüzdeki ay düzenlenecek 2020 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim