Anlık Bildirim

Volkswagen, Passat üretimi için Türkiye yerine Slovakya'yı seçebilir

Alman otomobil gazetesi Automobilwoche'nin şirket içinden kaynaklara dayandırdığı haberde, Volkswagen Passat'ın Türkiye'de kurulacak yeni fabrika yerine Slovakya'da üretileceği iddia edildi.

Volkswagen, Passat üretimi için Türkiye yerine Slovakya'yı seçebilir Tam Boyutta Gör

Volkswagen’in Manisa’da şirket kurmasıyla birlikte neredeyse kesinleşti dediğimiz fabrika yatırımı Suriye’deki askeri operasyon nedeniyle askıya alınmıştı. Volkswagen bu konuda “Sadece beklemedeyiz, Türkiye’ye alternatif aramıyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı fakat Alman basınında farklı söylentiler dolaşmaya devam ediyor.

Manisa’da kurulması planlanan yılda 300 bin araç üretim kapasiteli fabrikada Passat ve Superb başta olmak üzere bazı Volkswagen ve Skoda modellerinin üretilmesi planlanıyordu. Fakat Alman otomobil gazetesi Automobilwoche’nin Volkswagen Denetim Kurulu Üyesi Stephen Weil’e dayandırdığı habere göre Passat’ın üretimi Türkiye yerine başka bir fabrikaya kaydırılabilir.

Üretimi Slovakya'ya kaydırabilir

Passat’ın üretildiği fabrikayı tamamen elektrikli araçların üretimine ayırmayı planlayan Volkswagen’in hızlı hareket etmesi gerektiğini belirten kaynaklar, genel kurulda tartışılan çözümlerden birinin Passat üretimini Slovakya’daki Skoda fabrikasına kaydırmak olduğunu söylüyor. Bu fabrikada üretilen modeller arasında VW Touareg, Audi Q7 gibi büyük SUV’ların yanı sıra Seat Mii ve Skoda Citigo gibi küçük araçlar bulunuyor. Yakın zamanda bu küçük araçların üretiminin durdurulacağı, elde edilen boşluğun da Passat ile doldurulacağı ifade ediliyor.

Automobilwoche’nin haberine göre, Türkiye’de üretilmesi planlanan Skoda Karoq modelinin üretiminin bir kısmı Slovakya’daki fabrikaya kaydırıldı bile. Gelişmeler basına bu şekilde yansırken,  konuyla ilgili Volkswagen’den henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8370 kez okundu.
38 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, volkswagen passat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim