Anlık Bildirim

Huawei'den Volkswagen'in 30 milyon aracını kapsayan dev anlaşma

ABD'nin baskısından kurtulmaya çalışan Huawei, Volkswagen Grubu'nun bir tedarikçisiyle 4G teknolojisine yönelik lisans anlaşması imzaladı. 30 milyonu aşkın modelde Huawei'nin teknolojisi kullanılacak.

Volkswagen modellerinde Huawei teknolojisi kullanılacak! Tam Boyutta Gör

ABD'nin yaptırımlarıyla mücadele eden Huawei, kendisine farklı çıkış yolları arıyor. Bu kapsamda yüzünü otomotiv dünyasına dönen Çinli teknoloji devi bu alandaki en büyük anlaşmalarından birine imza attı.

Şirketten yapılan açıklamada Huawei'nin Volkswagen Grubu'nun bir tedarikçisiyle lisans sözleşmesi imzaladığı belirtildi. Yapılan anlaşma kapsamında Huawei'nin 4G kablosuz teknolojisi Volkswagen Grubu'na ait 30 milyonu aşkın araçta kullanılacak. Bu teknolojiler günümüz araçlarındaki multimedya sistemleri, sürücü asistan sistemleri ve diğer gelişmiş sistemler için oldukça önemli.

Yapılan bu anlaşma, Huawei'nin ABD baskısından kurtulmaya ve 4G ve 5G kablosuz teknolojilerinden para kazanmaya yönelik adımlarından yalnızca biri. Bunun Çinli teknoloji devinin otomotiv dünyasındaki en büyük lisans anlaşması olduğu ifade ediliyor. Öte yandan anlaşmanın diğer detayları ve hangi tedarikçiyle imzalandığı henüz belli değil.

Volkswagen'den yapılan açıklamada, "Dünyanın önde gelen bilgi iletişim teknolojisi şirketinin tedarikçilerimizden birine standarda esas mobil iletişim patentleri için lisans vermesini memnuniyetle karşılıyoruz. Tedarik zincirindeki bu lisanslama, mobilite endüstrisi ile bilgi ve iletişim endüstrisi arasındaki giderek artan iş birliğinin nasıl başarılı olabileceğinin bir göstergesidir." ifadelerine yer verildi.

Huawei, 4G ve 5G iletişim teknolojilerine yönelik standarda esas patentler (SEP) konusunda Çin'deki en büyük şirket. Teknoloji devinin son 20 yılda 100'den fazla patent lisans anlaşmasına imza attığı belirtiliyor. Yüzünü otomotiv dünyasına dönen Huawei, bu alanda da yeni müşteriler arıyor.

Kaynakça https://asia.nikkei.com/Spotlight/Huawei-crackdown/Huawei-licenses-4G-tech-for-30m-Volkswagen-cars https://www.huawei.com/en/news/2021/7/license-agreement-volkswagen Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim