Anlık Bildirim

Volkswagen'in Türkiye yatırımına işçi temsilcilerinden veto

Bloomberg tarafından yapılan haberde, Volkswagen işçi temsilcilerinin Türkiye'de yeni bir üretim tesisi kurulmasına karşı olduğu ve bu kararı veto edeceği ifade edildi.

Volkswagen'in Türkiye yatırımına işçi temsilcilerinden veto Tam Boyutta Gör

Volkswagen, Türkiye’deki fabrika yatırımının askıya alınmasına yönelik yaptığı açıklamada “Şimdilik beklemedeyiz. Türkiye’ye alternatif aramıyoruz” ifadelerine yer vermişti. Fakat birbiri ardına gelen haberler şirket içerisindeki durumların oldukça karışık olduğunu gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde Volkswagen’in Türkiye’de kurulacak fabrikada üreteceği açıklanan Passat’ın üretiminin Slovakya’daki fabrikaya kaydırılabileceği ortaya çıkmıştı. Yeni gelen haberlere göre Volkswagen’in Türkiye’de yeni üretim tesisi kurmasına işçi temsilcileri de karşı çıkıyor. Bloomberg tarafından yapılan haberde temsilcilerin kararı veto etmeye hazırlandığı belirtildi.

"İşçi temsilcileri Türkiye'deki yatırıma karşı çıkacak"

Konuyla ilgili açıklama yapan Volkswagen’in Küresel İş Konseyi Şefi ve Denetim Kurulu Üyesi Bernd Osterloh, “Şunu net bir şekilde belirtmek istiyorum. Türkiye politik amaçlarına savaşla ve güç kullanarak ulaşmaya çalıştığı sürece işçi temsilcileri Türkiye’deki yatırım kararına karşı çıkacak” ifadelerinde bulundu.

İşçi temsilcilerinin Volkswagen’in stratejik kararlarında oldukça önemli bir role sahip olduğu biliniyor. Denetleme kurulunda üyelerin yarısını oluşturuyorlar ve veto gücünü ellerinde bulunduruyorlar. Şirketin gelecek 5 yıllık yatırım kararlarının 15 Kasım’daki toplantıda masaya yatırılacağı belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12014 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, işçi temsilcileri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim