Anlık Bildirim

Volkswagen ID.3'ün elektrik motoru bir spor çantasına sığacak kadar küçük

Alman otomobil devi Volkswagen, üretimine başladığı ID.3 adlı elektrikli aracının motorunu tanıttı. 200 beygir güç üretebilen motor küçük bir spor çantasına sığacak kadar kompakt.

Volkswagen ID.3'ün elektrik motoru bir spor çantasına sığacak kadar küçük Tam Boyutta Gör

Volkswagen ilk tamamen elektrikli araçlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Üretimine start verilen ID.3 modelinin teslimatları 2020'nin ikinci çeyreğinde başlayacak. Golf ebatlarındaki araç Volkswagen'in gelecekteki tüm elektrikli otomobillerinin ortak mimarisi olacak modüler MEB platformunu temel alıyor.

Alman üretici ID.3'ün kalbinde yer alan elektrik motorunu yeni tanıttı. Söz konusu motor, geleneksel benzinli ve dizel motorlardan daha az karmaşık olması ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda 200 beygir güç üretebilmesine rağmen küçük bir spor çantasına sığacak kadar da kompakt.

Volkswagen ID.3'ün elektrik motoru bir spor çantasına sığacak kadar küçük Tam Boyutta Gör

Volkswagen elektrik motoru üretiminde zirveye oynuyor

Özellikle küçük boyutlu olması, temel noktalarından biri geniş ve ferah elektrikli otomobiller sunmak olan MEB platformunun gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyor. Avrupa ve Kuzey Amerika pazarı için MEB elektrik motorları Almanya'nın Kassel şehrindeki Volkswagen tesisinde üretiliyor. Hedef her yıl 500.000 adede kadar üretim yapabilmek.

Volkswagen ID.3'ün elektrik motoru bir spor çantasına sığacak kadar küçük Tam Boyutta Gör

Kassel'deki fabrika aynı zamanda Çin'deki Tianjin fabrikası ile yakın bir şekilde çalışıyor. Bu iki tesisin 2023 yılından itibaren yılda 1.4 milyon adet elektrik motoru üretebilecek seviyeye ulaşması bekleniyor. Bu da  Volkswagen Group'u dünyadaki en büyük elektrik motoru üreticilerinden biri haline getirecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9078 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, meb ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim