Anlık Bildirim

Volkswagen Grubu, Çin'de otonom sürüş testlerine başlıyor

Alman otomotiv devi, otonom sürüş teknolojilerini Çin'de test etmek için 10 tane Audi e-tron elektrikli SUV görevlendirdi. Bölge halkı özel bir VW uygulaması ile bu araçları çağırabilecek.

Volkswagen Grubu, Çin'de otonom sürüş testlerine başlıyor Tam Boyutta Gör

Volkswagen Grubu, geliştirdiği otonom sürüş teknolojisini test etmek amacıyla Çin’deki ilk pilot projesini başlatmaya hazırlanıyor.

Alman otomotiv devi bu proje için otonom sürüş teknolojileriyle donatılmış 10 adet Audi e-tron görevlendirilmiş. Söz konusu elektrikli SUV modelleri, Çin’in Hefei şehrinde bulunan Haiheng ilçesinin yollarında test edilecek. Bölge halkı, akıllı telefonlarına indirebilecekleri özel bir Volkswagen uygulaması ile bu araçları çağırabilecek.

Yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığı Haiheng, otonom sürüş teknolojileri geliştiren firmaların gözde mekanlarından biri. İlçedeki yolların 80 kilometrelik bölümü, bu tür akıllı araçların rahatlıkla test edilebilmesi için gerekli altyapıyla donatılmış durumda. Bu da Volkswagen Grubu’nun pilot proje için neden bu bölgeyi seçtiğini açıklıyor. Alman üreticinin bu seçiminde ayrıca Çinli partneri JAC Motor’un da etkili olduğu söyleniyor. Zira şirketin genel merkezi de bu şehirde bulunuyor.

Çin, otonom sürüş teknolojisi geliştirme konusunda kritik pazarlardan biri haline gelmiş durumda. Ülkenin teknoloji alanındaki en büyük isimlerinden biri olan Baidu ve Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakı tarafından desteklenen WeRide, bu alanda öne çıkan öne çıkan isimler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim