Anlık Bildirim

Volkswagen'den Türkiye açıklaması: "Alternatif aramıyoruz"

Suriye'ye yönelik Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından Türkiye yatırımını erteleme kararı alan Volkswagen'den yeni bir açıklama geldi. Şirket, Türkiye'ye alternatif aramadıklarını belirtti.

Volkswagen'den Türkiye açıklaması: 'Alternatif aramıyoruz' Tam Boyutta Gör

Alman üretici Volkswagen’in Suriye’deki operasyon nedeniyle Türkiye yatırımını askıya alması geçtiğimiz günlerde basının gündemine oturmuştu. Bugün Volkswagen’den konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

"Alternatif arayışı içinde değiliz"

Volkswagen’den yapılan açıklamada, Türkiye’de kurulması planlanan üretim tesisine yönelik alternatif arayışı içinde bulunulmadığı belirtildi. Volkswagen’in üretim sözcüsü Leslie Bothge tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’ye kurulması planlanan üretim tesisi beklemede. Aktif olarak alternatif bir yer arayışı içinde de değiliz.

Volkswagen, Passat ve Skoda Superb modellerini üretmek için Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" unvanlı şirket kurmuştu. Bu gelişmenin ardından yatırıma kesin gözüyle bakılırken, Suriye’ye yönelik Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasının ardından yeni fabrika yatırımının ertelendiği ortaya çıkmıştı. Bu gelişmeler ışığında Volkswagen yönetim kurulunda Türkiye için oylama yapılamayacağı ifade edilmişti.

Fabrika yatırımına yeni ülkeler talip oldu

Volkswagen’in Türkiye yatırımını askıya alması Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan’ı harekete geçirdi. Bulgaristan yeni fabrika için daha önce sunduğu teşvik teklifini iki katına çıkarırken, diğer iki ülke de yatırıma talip olduklarını açıkladı. Volkswagen’in vereceği karar şimdiye dek belirsizliğini koruyordu. Fakat bugün yapılan açıklamayla şirketin bir alternatif aramadığı net bir şekilde ortaya çıkmış oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7474 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, volkswagen türkiye ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim