Anlık Bildirim

Volkswagen'den koronavirüs mücadelesine destek: Tıbbi ventilatör üretecek

Otomotiv üreticileri koronavirüsle mücadele için kolları sıvadı. Alman üretici Volkswagen de 3D yazıcı kullanarak ventilatör vb. tıbbi ekipman üretimi yapabileceklerini açıkladı.

Volkswagen'den koronavirüs mücadelesine destek: Tıbbi ventilatör üretecek Tam Boyutta Gör

Otomotiv üreticileri, tüm dünyayı tehdit eden koronavirüsle mücadele için kolları sıvadı. Ford, General Motors, Ferrari ve Nissan’ın ardından Alman otomotiv devi Volkswagen’den de destek açıklaması geldi.

Volkswagen’den yapılan açıklamada, koronavirüs salgınında gerekli olan ventilatör ve diğer tıbbi ekipmanların üretimi için çalışmalara başlandığı ifade edildi. Bu kapsamda deneyimli mühendislerden oluşan bir ekip oluşturuldu ve 3D yazıcılar kullanılarak ne kadar ventilatör üretimi yapılabileceğine dair araştırmalara ve prototip üretimine başlandı.

Alman üretici, “Tıbbi ekipman üretimi bizim için yeni bir alan. Fakat tüm gereklilikleri kavrayıp doğru prototipi elde ettiğimiz anda üretime başlayabiliriz” ifadelerine yer verdi. Söz konusu proje kapsamında Skoda markasına ait tesislerin de kullanılacağı belirtildi. Wolfsburg merkezli grubun bünyesinde 125’ten fazla 3D yazıcı bulunuyor.

Otomotiv dünyasının önemli isimleri, salgının mümkün olan en kısa sürede durdurulması ve en az kayıpla atlatılabilmesi için gerekli adımları atıyor. Yukarıda saydığımız isimlerin dışında BMW de “3D yazıcı teknolojisini kullanarak tıbbi ekipman üretimi yapmamız mümkün” açıklamasında bulunmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim