Anlık Bildirim

Vietnam'ın yerli otomobil markası VinFast, kendi batarya fabrikasını kuruyor

VinFast'in çatı şirketin Vingroup, kendi elektrikli araçlarına güç verecek bataryaları üretmek için düğmeye bastı. Şirket, Vietnam'ın Ha Tinh kentinde batarya fabrikasının yapımına başladı.

Vietnam'ın yerli otomobil markası VinFast, batarya tesisi kuruyor Tam Boyutta Gör

Vietnam, elektrikli araç işinde hızlı ilerliyor. Elektrikli SUV modellerini ABD pazarında da satışa sunmaya hazırlanan Vietnamlı elektrikli araç markası VinFast, şimdi de kendi batarya üretim fabrikasının yapımına başladı.

Gelişim süreci iki fazdan oluşacak batarya fabrikası için ilk etapta 4 trilyon dong (173.7 milyon dolar) yatırım yapılacak. VinFast'in çatı şirketi Vingroup'un açıklamasına göre fabrika'da yılda 100 bin adet lityum batarya paketi üretilecek. Ha Tinh kentinin merkezine inşa edilecek olan fabrika, 80 bin metrekare alan üzerine kurulacak.

Fabrikanın ikinci fazında üretim, pil hücrelerini de kapsayacak şekilde genişletilecek ve yılda 1 milyon adet batarya paketi üretilecek. Ancak ikinci fazın ne zaman devreye alınacağı henüz açıklanmış değil.

VinFast, 2024'ün sonunda ABD fabrikasını da devreye almak istiyor. Vietnamlı şirket, kendi evindeki teslimatlara 25 Aralık itibariyle başlayacak. 2022'nin ortalarından itibaren şirketin diğer pazarlarda da sipariş almaya başlaması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim