Anlık Bildirim

Veri merkezlerinin yaygınlaşması için teşvik paketi hazırlanıyor

Global teknoloji şirketlerinin Türkiye'de veri merkezi kurmasını yaygınlaştırmak için teşvik düzenlemesi hazırlanıyor. Konuyla ilgili ilk açıklama yapıldı.

Veri merkezlerinin yaygınlaşması için teşvik paketi hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), “Kişisel Verilerin Korunması Konferansı” isimli online bir konferans düzenledi. Konferansa yerli yabancı pek çok konuşmacı katıldı. Konferansta söz alan T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, ülkemizdeki veri merkezi sayısının artması için teşvik çalışmalarının başladığını açıkladı.

Yabancı teknoloji devlerinin Türkiye’de veri merkezi kurması için çeşitli destekler hazırlanacak. Teşvik mekanizmasının geliştirilmesi için çalışmalar başladı. Firmalarının veri merkezini Türkiye’ye konumlandırması halinde Türkiye’deki kullanıcılar ilgili firmanın dijital hizmetlerini daha hızlı ve daha stabil şekilde kullanacak. Ayrıca Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmış olacak.

Dr. Koç konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Verimize sahip olmak ve güvenliğini en etkin şekilde sağlayabilmek için en önemli önceliklerimizden bir tanesi de küresel online platformların veri merkezlerini ülkemizde konumlandırmaları ve hem platform hizmetlerini hem de bulut bilişim hizmetlerini yakın bölgemize ülkemiz üzerinden sağlamalarıdır. Bu doğrultuda ülkemizde veri merkezi sektörünün desteklenmesi üzerine teşvik mekanizmalarının geliştirilmesi için çalışma başlattık. Hem uluslararası yatırımları çekebilmek hem de yerli oyuncularımızı öne çıkarmak için Türkiye’yi bölgesel bir cazibe merkezi haline getirecek rekabetçi bir ekosistemi, teknolojik ve yasal altyapıyı oluşturacağız.”

Dr. Koç ayrıca Türkiye’deki Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK), Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne (GDPR) uyumunun sağlanması için düzenleme yapılacağını belirtti. Uyumlaştırma çalışmalarının Mart 2022’ye kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7992 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, veri merkezi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim