Anlık Bildirim

Yeni vaka sayısı aylar sonra yeniden 20 bini aştı

Koronavirüs vaka tablosu açıklandı. Yeni vaka sayısı 20 bin 291 olarak açıklandı. Yeni vaka sayısı 82 günün ardından 20 bini geçti.

Vaka tablosu yayınlandı: Aylar sonra yeniden 20 bini aştı Tam Boyutta Gör

Bugünkü koronavirüs vaka tablosu yayınlandı. Bayram tatili ve delta varyantının etkisiyle artışa geçen vaka sayısı, bugün kritik bir eşiği geçti. Yeni vaka sayısı aylar sonra 20 bini aştı ve 22 bin 291'e ulaştı.En son 7 Mayıs 2021’de yeni vaka sayısı 20 binin üzerindeydi. 2 ay 21 gün sonra yeniden 20 binin üzerindeyiz. Bugün 76 kişi Covid-19 nedeniyle vefat etti. 

Günlük vaka sayısında son aylardaki durum

Geçtiğimiz Nisan ayında vaka sayısı ciddi oranda artış göstermiş ve günlük yeni vaka sayısı 60 bini aşılmıştı. Ardından önce 17 günlük tam kapanmaya girilmiş ve sonrasında hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Günlük vaka sayısı 5 binlere kadar inmiş ve Haziran ayı boyunca bu düzeyde sabit seyretmişti.

Bu süreçte aşılama çalışmaları hızlı bir şekilde devam etti ve bugünkü verilere göre toplam 69 milyon doz aşı yapıldı. 40 milyon kişi en az bir doz, 25 milyon kişi ise en az iki doz aşısını oldu. 1 Temmuz'dan itibaren kısıtlamalar sona erdi. 15 Temmuz'dan itibaren vaka sayısı artışa geçti. Bayram tatilinde kalabalık yerlerde maskesiz dolaşmanın artması ve delta varyantının yayılma gücünün etkisiyle son günlerdeki günlük vaka sayısı kontrolsüz şekilde artıyor. Yeni vaka sayısı 15 günde yaklaşık 4 katına çıktı.

Ülkemizde aşılamanın az olduğu zamanlardaki vaka sayılarına geri döndük. Vaka artışını önlemeye yönelik henüz herhangi bir kısıtlama kararı açıklanmadı.

Haftalık vaka tablosu 12 gündür güncellenmedi

5 Temmuz 2021'de turkuaz renkli koronavirüs tablosunda değişiklik yapılmış ve hasta sayısı, zatürre oranı, yoğun bakım doluluk oranı gibi bilgiler günlük tablodan çıkarılmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu verilerin haftada bir kez topluca açıklanacağını belirtti fakat 12 gündür haftalık tablo yayınlanmadı. En son 10-16 Temmuz tarihlerini kapsayan haftalık vaka tablosu yayınlandı. Bu tarihten beri detaylı bilgiye ulaşamıyoruz.

Vaka tablosu yayınlandı: Aylar sonra yeniden 20 bini aştı Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9612 kez okundu.
82 kişi, toplam 93 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, vaka sayısı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim