Anlık Bildirim

Ryzen Z1 işlemcili ROG Ally için ilk sonuçlar paylaşıldı

ASUS’un el konsolu ROG Ally, AMD Ryzen Z1 Extreme işlemciden sonra Ryzen Z1 işlemcili olarak da satışa sunuluyor. Yeni sürümden ilk sonuçlar paylaşıldı. İşte detaylar...
Uygun fiyatlı ROG Ally için ilk performans sonuçları paylaşıldı! Tam Boyutta Gör
Bildiğiniz gibi ilk etapta AMD Ryzen Z1 Extreme işlemciyle satışa sunulan Asus ROG Ally, geçtiğimiz günlerde uygun fiyatlı sürümüyle karşımıza çıktı. Bugünse Asus, Ryzen Z1 işlemcili ROG Ally'ın oyun performansına açıklık getirdi. 

Ryzen Z1'li ROG Ally için ilk sonuçlar paylaşıldı

Bilmeyenler Ryzen Z1 işlemcili ROG Ally, temel modelde yer alan Ryzen Z1 Extreme'in kırpılmış bir sürümü ile geliyor. 6 çekirdekli bir yapıda gelen bu yonga seti, 4,9GHz saat hızı ve içerisinde 4CU içeren RDNA 3 GPU'ya (2.5GHz) sahip. Standart sürümde ise 8 çekirdek, 5.1GHz saat hızı ve 12CU RDNA 3 GPU (2.7GHz) sunulduğunu hatırlatalım. Ancak Asus'tan gelen sonuçlar, GPU gücündeki bu önemli farklılığa rağmen oldukça iyimser.

Uygun fiyatlı ROG Ally için ilk performans sonuçları paylaşıldı! Tam Boyutta Gör
Öyle ki 720p çözünürlüğünde konsolun çoğu AAA yapımda 42 FPS'in üzerinde performans sergilediğini görüyoruz. Hatta bazı yapımlarda 60 FPS'in üzerine çıkılmış durumda. 1080P çözünürlüğünde ise ufak bir düşüş söz konusu. Oyunlar minimum 30FPS ve maksimum 63FPS aralığında çalışıyor.
Uygun fiyatlı ROG Ally için ilk performans sonuçları paylaşıldı! Tam Boyutta Gör
Ufak bir kıyaslama yaptığımızda Ryzen Z1 işlemcili ROG Ally, temel sürümden ortalama yüzde 34 daha yavaş. Öte yandan temel sürümün 8,6TFLOPS, Z1 işlemcili sürümün ise 2,8TFLOPS güce sahip olduğunu düşünürsek sonuçlar gerçekten şaşırtıcı. 

Bilmeyenler için Ryzen Z1 Extreme işlemcili Asus ROG Ally, ülkemizde 30.000 TL'den başlayan fiyatlar ile kullanıcılara sunuluyor. Z1 işlemcili sürüm ise, 100 dolar daha düşük bir fiyatla tanıtıldı ancak cihazın Türkiye fiyatı halen açıklanmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim