Anlık Bildirim

Üretimi durduran TEMSA'ya bankalardan haciz

Üretime iki hafta ara vermesiyle bir anda tartışmaların odağı haline gelen TEMSA'da haciz şoku. Finansal darboğazda olduğu söylenen şirketten ödeme alamayan bankalar TEMSA'ya haciz başlattı.

Üretimi durduran TEMSA'ya bankalardan haciz Tam Boyutta Gör

1968’de kurulan ve o tarihten bu yana otobüs, midibüs ve hafif kamyon üreten TEMSA geçtiğimiz Mayıs ayında İsviçreli True Value Capital Partner’s şirketine satılmıştı. Akıllarda soru işareti yaratan bu satış işleminin ardından TEMSA tarafında işler hiç de iyi gitmiyor.

TEMSA’yı satın alan şirketin Rıfkı Enver Ünver ve eşi Rukiye Devres Ünver tarafından satıştan yaklaşık iki ay önce 100 bin İsviçre Frangı sermayeyle kurulmuş olması zaten suyu bulandırıyordu. TEMSA’nın 23 Aralık 2019’a kadar üretimi durdurması tartışmaları yeniden alevlendirdi. Meclis gündemine kadar gelen konuda, TEMSA’nın üretime ara vermesinin ardında finansal sorunların olduğu ifade edildi.

Bankalara olan borçlarını ödeyemiyor

Bugün gelen haciz haberleri de bunu doğruluyor. TEMSA’nın kamu bankaları da dahil olmak üzere çok sayıda bankaya nakdi kredilerle teminat mektuplarından oluşan milyar lirayı aşan yükümlülükleri bulunduğu söyleniyor. Yükümlülükleriyle ilgili ödeme zorlukları yaşayan şirketin bazı arazi ve otobüsleri üzerine haciz konulduğu, hatta Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Satış öncesine kadar TEMSA’nın finansal durumu ile ilgili herhangi bir olumsuz haber olmadığını belirten bankalar, uzun yıllardır üretim yapan bir fimanın birden finansal darboğaza girmesinin mümkün olmadığını söylüyor. Bu yüzden finansal sorunların satıştan önce başladığı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8461 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
temsa, temsa haciz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim