Anlık Bildirim

Ünlü sigara şirketi koronavirüs aşısı geliştiriyor

Son günlerde tütün bitkisini temel alarak yapılan koronvirüs aşısı çalışmaları ile ilgili yeni bilgiler geliyor. British American Tobacco (BAT) ise üretime oldukça yaklaştı.

Ünlü sigara şirketi koronavirüs aşısı geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını nedeniyle pek çok ülke etkili bir aşı bulabilmek için çalışmalar yapıyor. Bunun yanında özel şirketler de aşı bulma yarışmasına katılmış durumda. Zaman zaman ilginç haberler geliyor.

Tütün bitkisinden

Sigara sektörünün ünlü isimlerinden British American Tobacco (BAT) da koronavirüs aşısı çalışması yapan firmalardan birisi. Bioteknoloji iştiraki Kentucky BioProcessing (KBP), tütün bitkisinden aşı üretmek için kolları sıvadı ve klinik öncesi testler başlamış durumda.

KBP laboratuvarlarında hızlı büyüyen tütün bitkileri üzerinde yapılan araştırmalar koronavirüslere karşı bağışıklık kazanılabileceğini ortaya koymuş. Tütün bitkisinin insan hastalıklarına neden olan patojenleri barındırmaması da bir avantaj olarak görülüyor.

Diğer taraftan geleneksel aşıların soğuk ortam gereksinimine rağmen tütün aşısı oda sıcaklığında dengede kalabiliyor ve tek bir doz ile etkili bir bağışıklık sağlayabiliyor. Verimli çalışmalar sayesinde aşının piyasaya sürülmesi de an meselesi.

Ünlü sigara şirketi koronavirüs aşısı geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Klinik öncesi testlerde sonra klinik testlere başlayacak olan KBP olumlu sonuçlar alındığı takdirde Haziran başlarında 1-3 milyon doz haftalık aşı üretimine başlayacağını düşünüyor. Bu bakımdan firma ABD İlaç Dairesi ve İngiltere Sağlık Bakanlığı gibi kuruluşlarla da iletişim halinde. Çalışmaların anlık olarak takip edilmesini sağlayıp onay sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanması ümit ediliyor.

Pek çok sosyal medya hesabından BAT firmasının bir yandan insanları zehirlerken bir yandan da potansiyel müşteri bulmak için aşı geliştirdiği şeklinde tepkiler dile getiriliyor. Bununla birlikte Ebola salgınına karşı etkili ilaçlardan birisini BAT firması geliştirmişti. Firma yıllardır tütün tabanlı aşı çalışmalarına önemli bir bütçe ayırıyor. Ayrıca ülkemizde de tütün bitkisi temelli koronavirüs aşı çalışmaları yapılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6932 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bat, KBP ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim