Anlık Bildirim

Üniversiteler bu dönemi uzaktan eğitimle kapatacak

YÖK Başkanı Yekta Saraç, tüm üniversitelerde bahar döneminin uzaktan eğitimle devam ettirileceğini duyurdu. Koronavirüs salgını nedeniyle bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacak.

Üniversiteler bu dönemi uzaktan eğitimle kapatacak Tam Boyutta Gör

Koronavirüs nedeniyle üniversitelerde 16 Mart tarihinden itibaren eğitime ara verilmişti. YÖK Başkanı Yekta Saraç, bugün yaptığı açıklama ile bu dönemin uzaktan eğitimle biteceğini ve bir sonraki döneme kadar okulların açılmayacağını duyurdu.

Tüm üniversitelerde dönem sonuna kadarki dersler uzaktan eğitim ile sürdürülecek. Uzaktan eğitim imkanı olmayan bölümlerin dersleri yaz aylarında işlenecek.

YÖK Başkanı Saraç’ın açıklaması şöyle:

“Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak. Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. Bu, eğitim öğretimin tüm düzeyleri için geçerli. Lisans, ön lisans ve lisans üstü için geçerli.”

YKS ertelendi

Üniversiteye giriş sınavları da ertelendi. YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı), normalde 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacaktı. Erteleme kararıyla birlikte YKS’nin 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacağı duyuruldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11240 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs, covid-19 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim