Anlık Bildirim

UNICEF raporu: "Öğrencilerin üçte biri uzaktan eğitim imkanına sahip değil"

UNICEF tarafından yayınlanan Uzaktan Eğitimde Erişilebilirlik Raporu’na göre öğrencilerin pek çoğu uzaktan erişim imkanına sahip değil.

UNICEF raporu: 'Öğrencilerin üçte biri uzaktan eğitim imkanına sahip değil' Tam Boyutta Gör

Eylül ayına girmemizle birlikte Türkiye dahil olmak üzere pek çok ülkede okula dönüş planları hayata geçmeye başladı. Avrupa’da ve ABD’nin bazı eyaletlerinde okullar yüz yüze eğitime başladı. Türkiye’de ise 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitim yapacak. Diğer sınıflar için uzaktan eğitim uygulanacak.

UNICEF tarafından yayınlanan Uzaktan Eğitimde Erişilebilirlik Raporu’na göre dünyadaki okul çağındaki çocukların en az üçte biri, diğer bir deyişle 463 milyon çocuk uzaktan eğitimden yararlanamıyor.

Raporda, dünya genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocukların uzaktan eğitimlerini sürdürebilmeleri için ihtiyaç duydukları ev içi teknolojik imkân ve araçlara erişimi konusunda gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçlarına yer veriliyor. Dünya çapında geçerliliği olan söz konusu araştırma 100 ülkeden veri toplanarak gerçekleştirilmiştir. Araştırma kapsamında televizyon, radyo ve internete erişim ile okulların kapandığı dönemde bu platformlar aracılığıyla müfredatın sunulup sunulmadığına dair veriler toplandı. Türkiye’de bilgisayarı ve interneti olmayan öğrenciler için EBA TV kanallarından uzaktan eğitim yapılıyor.

Bölge

Uzaktan eğitime erişimi olmayan çocukların asgari oranı (%) 

Uzaktan eğitime erişimi olmayan asgari çocuk sayısı 

Doğu ve Güney Afrika

%49 

67 milyon 

Batı ve Orta Afrika

%48 

54 milyon 

Doğu Asya ve Pasifik

%20 

80 milyon 

Orta Doğu ve Kuzey Afrika

%40 

37 milyon 

Güney Asya 

%38 

147 milyon 

Doğu Avrupa ve Orta Asya

%34

25 milyon 

Latin Amerika ve Karayipler

%9 

13 milyon 

Dünya Geneli

%31 

463 milyon 

Rapora göre Afrika’da yaşayan öğrencilerin neredeyse yarısı uzaktan eğitime erişim imkanına sahip değil. Bu durum gelecek yıllarda toplum ve ekonomi üzerinde olumsuz etkilere yol açacak.

UNICEF, hükümetlerin okulları açması ve eğitimi sürdürmesi yönündeki kararlarını desteklediğini belirtti. Eğitimin sürekliliğinin sağlanması için telafi eğitimi uygulanmasını tavsiye ediyor. Uzaktan eğitim imkanına sahip olmayan öğrencilerin erişimini sağlamak tedbirlerin alınması belirtiyor. Gelecekte baş gösterebilecek krizlere karşı şimdiden hazırlıklı olunması konusunda uyarıda bulunuyor.

Uzaktan eğitime yardımcı cihazlarda KDV ve ÖTV'nin sıfırlanması talebi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, uzaktan eğitimde kullanılan bilgisayar, tablet gibi cihazlardaki vergilerin sıfırlanmasını talep etti. Talip Geylan konuyla ilgili açıklamasında, "“Öyle görünüyor ki, uzaktan eğitim bir süre eğitim hayatımızın parçası olacak. Hükümet, öğretmen ve öğrencilerimizin kişisel bilgisayar ve uzaktan eğitim araçlarına kavuşması için tedbirler almalıdır. Bu adımlardan bir tanesi de KDV ve ÖTV sıfırlamasıdır. Hatta ihtiyaç sahibi aileler için öğrencilerimize ücretsiz temin de sağlanmalıdır. (Nitekim daha önceki yıllarda tablet dağıtımı söz konusu olmuştu). Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunu yapacak güçtedir.” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5771 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uzaktan eğitim, teknoloji ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim